Journal archive for Google Scholar Robot!

Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Technology

مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران



Volume 16, Number 1 (2021-3)


Isolation and Identification of Lactobacillus Strains from Behbahan Local Cheeses and Investigation of Technological and Antimicrobial Properties of These Strains against Major Food Pathogens
جداسازی و شناسایی سویه های لاکتوباسیل از پنیر محلی بهبهان و بررسی ویژگی های تکنولوژیکی و ضد میکروبی آن ها علیه پاتوژن های شاخص غذایی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Production of Gluten-Free Cakes Using Carrot Pomace Powder
تولید کیک بدون گلوتن با استفاده از پودر تفاله هویج
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Extending Oxidative Stability of Fish Burgers Using Propolis Ethanolic Extract during Storage
بررسی امکان افزایش پایداری اکسایشی همبرگر ماهی با استفاده از عصارۀ اتانولی بره‌موم طی دورۀ انبارمانی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Assessment of Chemical and Bacterial Indices of Common Carp (Cyprinus carpio) Surimi under Various Concentrations of Basil (Ocimum basilicum) Extract During Storage in Refrigerator
ازریابی برخی شاخص‌های شیمیایی و باکتریایی سوریمی کپور معمولی (Cyprinus carpio) حاوی غلظت‌های مختلف عصاره ریحان (Ocimum basilicum) طی نگهداری در یخچال
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Properties Assessment of Muffin Cakes Enriched with Composite Dietary Fibers from Wheat bran Coffee Processing Byproducts
ارزیابی ویژگی‌های کیک مافین غنی شده با مکمل فیبری کامپوزیت حاصل از پسماند فراوری قهوه- سبوس گندم
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Application of Flat Electromembrane and Low-Density Solvent Extractions for the Assessment of Polar and Non-Polar Heterocyclic Aromatic Amines in Heated Red Meats
کارگیری میکرواستخراج‌های الکتروغشایی مسطح و حلال سبک در اندازه گیری میزان آمین-های آروماتیک هتروسیکل قطبی و غیرقطبی در گوشت قرمز کبابی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Microwave-Assisted Extraction of Fucoidan from Brown Seaweeds of Nizimuddinia zanardini and Assessment of the Chemical and Antioxidant Properties of the Extracted Compound
استخراج پلی‌ساکارید فوکوییدان از جلبک قهوه‌ای دریایی گونه Nizimuddinia Zanardini به کمک مایکروویو و ارزیابی ویژگی‌های شیمیایی و آنتی‌اکسیدانی آن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Challenges and Barriers to Improve Quality of Traditional Flat Breads in Iran
چالش‌ها و موانع فراروی ارتقای کیفیت نان‌های مسطح سنتی در کشور
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Analysis of a Campus Lunch Menu for aspects of sustainable diets and Designing a Sustainable Lunch Menu
تحلیل برنامه غذایی یک غذاخوری دانشگاهی در ایران از منظر ابعاد رژیم های غذایی پایدار و پیشنهاد منوی غذایی پایدار
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Aerobic Training and Dietary Approaches to Stop Hypertension Diets on Insulin Response and Resistance in Women with Gestational Diabetes
بررسی اثر تمرین هوازی و برنامه غذایی DASH (Dietary Approaches To Stop Hypertention) بر میزان پاسخ به انسولین و مقاومت به انسولین در زنان مبتلا به دیابت بارداری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Association of Body Fat Distribution Indices and Dietary Adequacy Ratio in (Body Shape Index and Waist-to-Height Ratio) in Free-Living Elderly in Tehran City, 2018–2019
ارتباط کفایت غذایی با نمایه‌های توزیع چربی بدن (نمایه شکل بدن و نسبت دور کمر به قد) در سالمندان آزاد ساکن شهر تهران در سال 1397-1396
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Breads Containing Flaxseeds on Serum Levels of Apelin and Lipids in Hyperlipidemic Patients
بررسی تأثیر مصرف نان حاوی دانه کتان (بزرک) بر سطح سرمی آپلین و سطح چربی‌های خون در بیماران هیپرلیپیدمیک
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles