[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 13، شماره 1 - ( بهار 1397 ) ::
جلد 13 شماره 1 صفحات 20-11 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط شاخص های سلامت و کیفیت رژیم با عادات غذایی در افراد 50-20 ساله شهر شیراز
معصومه اخلاقی ، سیاوش باباجعفری* ، نادیا رزمجویی ، شبنم باقری
مرکز تحقیقات تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران ، s.babajafari493@gmail.com
چکیده:   (5809 مشاهده)

سابقه و هدف: شاخص تغذیه سالم (HEI)، شاخص کفایت تغذیه‌ای رژیم (DQI)، امتیاز رژیم مدیترانه (MDS)، و امتیاز تنوع رژیم (DDS) جهت تعیین میزان سلامت و کفایت تغذیه‌ای رژیم مورد استفاده قرار می‌گیرند. هدف این مطالعه بررسی ارتباط شاخص‌های سلامت، کیفیت و تنوع رژیم غذایی و عادات غذایی در جمعیت بزرگسالان ساکن شهر شیراز بود.
مواد و روشها: این مطالعه مقطعی بر 438 فرد 50-20 ساله ساکن شیراز انجام شد. اطلاعات مصرف مواد غذایی به وسیله پرسشنامه 168 آیتمی اعتبار سنجی شده تکرر مصرف غذا و اطلاعات عادات غذایی مانند دفعات مصرف وعده‌های اصلی و میان وعده، غذاهای فست فود و سرخ شده از طریق مصاحبه مورد پرسش قرار گرفت. شاخص‌های کفایت تغذیه‌ای رژیم شامل HEI، DQI، MDS و DDS با استفاده از روش‌های معتبر محاسبه گردید. ارتباط عادات غذایی و شاخص‌های کفایت تغذیه‌ای رژیم با رگرسیون خطی مورد سنجش قرار گرفت.
یافتهها: پس از تعدیل برای سن، جنس، و نمایه توده بدنی مصرف صبحانه ارتباط مثبت معنی‌داری با همه شاخص‌های رژیمی داشت اما مصرف شام با شاخص HEI و MDS ارتباط معکوس داشت (01/0=p). تعدد میان وعده مصرفی با شاخص‌های HEI، DQI، و DDS ارتباط مثبت داشت (001/0=p). مصرف فست فود با امتیاز HEI، DQI، و MDS (03/0-001/0>p) و مصرف غذاهای سرخ شده با امتیاز DQI (01/0=p) ارتباط معکوس داشتند. مصرف غذاهای رستورانی با هیچیک از شاخص‌های رژیم ارتباط نداشت. مصرف نمک با HEI و DQI ارتباط معکوس معنی‌دار داشت.
نتیجه گیری: رابطه معنی‌داری بین امتیاز شاخص‌های کیفیت تغذیه‌ای رژیم و رعایت عادات غذایی سالم وجود داشت. شاخص‌های HEI، DQI، و MDS در مقایسه با DDS، ارتباط بیشتری با عادات غذایی داشتند.

واژه‌های کلیدی: شاخص تغذیه سالم، شاخص کفایت تغذیه‌ای رژیم، امتیاز مدیترانه ای رژیم، امتیاز تنوع غذا، عادات غذایی
متن کامل [PDF 213 kb]   (1934 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1396/1/19 | پذیرش: 1396/5/2 | انتشار: 1397/2/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akhlaghi M, Babajafari S, Razmjouee N, Bagheri S. Association Between Dietary Indices and Eating Habits in 20-50 Years Adults in Shiraz . Iranian J Nutr Sci Food Technol 2018; 13 (1) :11-20
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2430-fa.html

اخلاقی معصومه، باباجعفری سیاوش، رزمجویی نادیا، باقری شبنم. ارتباط شاخص های سلامت و کیفیت رژیم با عادات غذایی در افراد 50-20 ساله شهر شیراز . علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1397; 13 (1) :11-20

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2430-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 1 - ( بهار 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4657