[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 18، شماره 4 - ( زمستان 1402 ) ::
جلد 18 شماره 4 صفحات 125-115 برگشت به فهرست نسخه ها
تولید ماست پاراپروبیوتیک و پروبیوتیک حاوی Lactiplantibacillus plantarum : بررسی ویژگی های میکروبی و فیزیکوشیمیایی آنها
بهروز علیزاده بهبهانی* ، حسین جوینده ، نگین غظنفری ، علیرضا وسیعی
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان ، behrooz66behbahani@gmail.com
چکیده:   (621 مشاهده)
سابقه و هدف: غذاهای فراسودمند به غذاهای غنی شده با موادی مانند ویتامین‌ها، پروتئین‌ها، فیبرها و پروبیوتیک‌ها با مداخله تکنولوژی اطلاق می‌شود. پاراپروبیوتیک‌ها، به عنوان سلول‌های کشته شده پروبیوتیک با عصاره‌های سلولی خام و ترکیب شیمیایی پیچیده تعریف می‌شوند، که در صورت مصرف به مقدار کافی برای مصرف کننده، مفید هستند.
مواد و روشها: سلول‌های پاراپروبیوتیک به روش حرارتی بدست آمد. ماست پروبیوتیک و پاراپروبیوتیک از شیر کم چرب تولید شد. نمونه‌ها به مدت 7 روز در دمای 4 درجه سانتی­گراد نگهداری شدند. ویژگی‌های میکروبیولوژیکی، فیزیکوشیمیایی (pH، اسیدیته، سینرزیس، ظرفیت نگهداری آب، رنگ و بافت) نمونه‌ها در روزهای صفر و هفتم ارزیابی شد.
یافتهها: تا پایان دوره نگهداری در هر دو نمونه، pH کاهش، اسیدیته افزایش، سینرزیس کاهش و ظرفیت نگهداری آب (WHC) افزایش یافت. سلول‌های زنده و کشته شده Lactiplantibacillus plantarum تأثیر مشابهی روی رنگ ماست داشتند. آنالیز بافتی نشان داد که اختلاف آماری معنی‌داری (05/0) بین دو نمونه وجود نداشت، و هر سه پارامتر سختی، قوام و چسبندگی در هر دو نمونه، افزایش یافتند. نتایج شمارش سلول‌های زنده نشان داد، تفاوت آماری معنی‌داری (05/0P<) بین دو نمونه ماست وجود داشت ولی، تعداد سلول‌های زنده در هر دو نمونه ماست تا انتهای روز هفتم افزایش یافته بود.
نتیجه گیری: می‌توان از سلول‌های پاراپروبیوتیک برای تولید ماست به دلیل مزایای بهداشتی و تکنولوژیکی، ماندگاری بالا، سادگی کار و عدم تأثیر پذیری و حساسیت به شرایط محیطی استفاده کرد، همچنین به نظر می‌رسد می‌توانند جایگزین مناسبی برای پروبیوتیک‌ها در توسعه ماست‌های فراسودمند باشند، هر چند باید مطالعات بالینی بیشتری برای تأیید مزایای بهداشتی مربوط به پاراپروبیوتیک ها صورت بگیرد.
 
واژه‌های کلیدی: پاراپروبیوتیک، ماست فراسودمند، پروبیوتیک، ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی
متن کامل [PDF 747 kb]   (132 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1402/5/1 | پذیرش: 1402/5/24 | انتشار: 1402/10/12
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alizadeh Behbahani B, Jooyandeh H, Ghazanfari N, Vasiee A. Production of Paraprobiotic and Probiotic Yogurts Containing Lactiplantibacillus plantarum: Investigation of Their Microbial and Physicochemical Characteristics. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2024; 18 (4) :115-125
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3708-fa.html

علیزاده بهبهانی بهروز، جوینده حسین، غظنفری نگین، وسیعی علیرضا. تولید ماست پاراپروبیوتیک و پروبیوتیک حاوی Lactiplantibacillus plantarum : بررسی ویژگی های میکروبی و فیزیکوشیمیایی آنها. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1402; 18 (4) :115-125

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3708-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 4 - ( زمستان 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645