[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 14، شماره 1 - ( بهار 1398 ) ::
جلد 14 شماره 1 صفحات 19-26 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر 8 هفته تمرین تناوبی سرعتی همراه با مصرف عصاره زعفران بر میزان PGC-1α و SIRT3 عضلانی در موش‌های سالمند نر
هما صدر ارهامی، مریم نورشاهی ، خسرو ابراهیم، سید مصطفی موسوی مظفر ، مهدی هدایتی
دانشگاه شهید بهشتی
چکیده:   (558 مشاهده)
سابقه و هدف: با وجود اهمیت بیوژنز میتوکندری در فرایند‌های فیزیولوژیک و نقش آنتی‌اکسیدان‌ها بر آن، تأثیر مکمل زعفران بر بیوژنز میتوکندری در ارتباط با تمرین‌های شدید، مطالعه نشده است، بنابراین این تحقیق باهدف بررسی تأثیر 8 هفته تمرین تناوبی سرعتی همراه با مصرف عصاره زعفران بر میزان PGC-1α و SIRT3 عضلانی در موش‌های سالمند نر انجام شد.
مواد و روشها: 32 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار در چهار گروه تمرین تناوبی سرعتی، مکمل زعفران، کنترل و تمرین تناوبی سرعتی و مکمل زعفران استفاده گردید. پروتکل تمرینی شامل هشت هفته تمرین تناوبی سرعتی با تعداد 4 جلسه در هفته بر روی نوار گردان بود و از عصاره زعفران نیز به‌عنوان آنتی‌اکسیدان استفاده شد. میزان عصاره زعفران داده‌شده به مقدار 30 میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن روزانه و به مدت 8 هفته بود. اندازه‌گیری سطوح دو فاکتور  PGC-1αو SIRT3 نیز در عضله دوقلو و با استفاده از روش الایزا صورت پذیرفت. روش آماری مورداستفاده تحلیل واریانس یک‌طرفه برای گروه‌های مستقل با سطح معنی‌داری (0.05 > α) بود.
یافتهها: اگرچه، سطوح مقادیر PGC-1α وSIRT3  در همه گروه‌های تجربی در پاسخ به مصرف زعفران و تمرین تناوبی سرعتی افزایش یافته بود، تنها افزایش معنی‌داری در مقادیر PGC-1α در گروه تمرین تناوبی- سرعتی نسبت به گروه کنترل مشاهده شد (0.000P=).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج، به نظر می­رسد که مصرف مکمل زعفران موجب کاهش در سازگاری تمرین تناوبی سرعتی شود و لذا در طی دوره این الگوی تمرین می­بایست از مصرف آن اجتناب شود.
واژه‌های کلیدی: PGC1α، SIRT3، تمرین تناوبی سرعتی
متن کامل [PDF 666 kb]   (178 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۷/۴/۱۱ | پذیرش: ۱۳۹۷/۶/۱۱ | انتشار: ۱۳۹۸/۱/۲۴
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aadr arhami H, Nourshahi M, Ebrahim K, Mousavi Mozafar M, Hedayati M. The Effect of 8-week Sprint Interval Training with Consuming Saffron Extract on the Factors Affecting Longevity in Male Rats. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2019; 14 (1) :19-26
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2681-fa.html

صدر ارهامی هما، نورشاهی مریم، ابراهیم خسرو، موسوی مظفر مصطفی، هدایتی مهدی. تأثیر 8 هفته تمرین تناوبی سرعتی همراه با مصرف عصاره زعفران بر میزان PGC-1α و SIRT3 عضلانی در موش‌های سالمند نر. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1398; 14 (1) :19-26

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2681-fa.html



دوره 14، شماره 1 - ( بهار 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3937