[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 5 صفحات 760-753 برگشت به فهرست نسخه ها
رویکردهای تغذیه‌ای در پیشگیری و کنترل عدم تعادل میکرو فلور روده
مهسا جلیلی ، پروین میرمیران* ، آزیتا حکمت دوست
چکیده:   (9319 مشاهده)
میکروفلور روده شامل میکروارگانیسم‌های موجود در دستگاه گوارشی است که نقش مهمی در تنظیم سرعت متابولیسم موادمغذی دارند. هم‌چنین با تنظیم عملکرد سیستم ایمنی و تمایز و بلوغ سلول‌های ایمنی اثر بسزایی در پیشگیری و کنترل بیماری‌های التهابی سیستمیک از جمله چاقی و دیابت نوع دو دارند. برای انجام پژوهش مروری از موتورهای جستجوی Google scholar, Science direct, Elseveir به کلیدواژه‌های میکروفلور، التهاب و تغذیه استفاده شد. در بخش بحث از نظر اساتید صاحب نظر هم استفاده شد. عدم تعادل در نسبت میکروفلور طبیعی روده می‌تواند موجب اندوتوکسینمی متابولیک، افزایش آدیپوسیتی و نیز مقاومت به انسولین و التهاب مزمن شود. بین نوع و میزان دریافت مواد مغذی با نسبت میکروفلور روده ارتباط وجود دارد به طور مثال، در صورت تغییر طولانی مدت یک رژیم غذایی از رژیم پر چرب به پر کربوهیدرات تعداد باکتریوئیدها کاهش و تعداد پروتلا افزایش می‌یابد. از طرف دیگر باکتری‌های ساکن در روده با تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر در تولید انرژی و افزایش جذب املاح دو ظرفیتی موثر هستند. میکروفلور سالم روده مانع از رشد و تکثیر بیش از حد میکروب‌های پاتوژن می‌شود و در اثر رقابت بر سر منابع غذایی از کلونیزاسیون آن‌ها پیشگیری می‌کنند که تجویز پروبیوتیک‌ها در مداخلات تغذیه‌ای نیز با این مکانیسم می‌تواند سودمند باشد. با افزایش آگاهی درباره ساختار ژنومیک و ترانسکریپتومیک میکروارگانیسم‌ها و مسیرهای متابولیکی آن‌ها امکان مداخلات اثر بخش افزایش یافته است. واژگان کلیدی: میکروفلور- تغذیه- التهاب- ایمنی-رژیم غذایی
واژه‌های کلیدی: میکروفلور- تغذیه- التهاب- ایمنی-رژیم غذایی
متن کامل [PDF 134 kb]   (2766 دریافت)    
نوع مقاله: مروري | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1391/12/24 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jalili M, Mirmiran P, Hekmatdoost A. Nutritional approaches in prevention and control of imbalance of gut microbiota . Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 7 (5) :753-760
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1077-fa.html

جلیلی مهسا، میرمیران پروین، حکمت دوست آزیتا. رویکردهای تغذیه‌ای در پیشگیری و کنترل عدم تعادل میکرو فلور روده. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1391; 7 (5) :753-760

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1077-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645