[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 5 صفحات 753-760 برگشت به فهرست نسخه ها
رویکردهای تغذیه‌ای در پیشگیری و کنترل عدم تعادل میکرو فلور روده
مهسا جلیلی، پروین میرمیران*، آزیتا حکمت دوست
چکیده:   (7061 مشاهده)
میکروفلور روده شامل میکروارگانیسم‌های موجود در دستگاه گوارشی است که نقش مهمی در تنظیم سرعت متابولیسم موادمغذی دارند. هم‌چنین با تنظیم عملکرد سیستم ایمنی و تمایز و بلوغ سلول‌های ایمنی اثر بسزایی در پیشگیری و کنترل بیماری‌های التهابی سیستمیک از جمله چاقی و دیابت نوع دو دارند. برای انجام پژوهش مروری از موتورهای جستجوی Google scholar, Science direct, Elseveir به کلیدواژه‌های میکروفلور، التهاب و تغذیه استفاده شد. در بخش بحث از نظر اساتید صاحب نظر هم استفاده شد. عدم تعادل در نسبت میکروفلور طبیعی روده می‌تواند موجب اندوتوکسینمی متابولیک، افزایش آدیپوسیتی و نیز مقاومت به انسولین و التهاب مزمن شود. بین نوع و میزان دریافت مواد مغذی با نسبت میکروفلور روده ارتباط وجود دارد به طور مثال، در صورت تغییر طولانی مدت یک رژیم غذایی از رژیم پر چرب به پر کربوهیدرات تعداد باکتریوئیدها کاهش و تعداد پروتلا افزایش می‌یابد. از طرف دیگر باکتری‌های ساکن در روده با تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر در تولید انرژی و افزایش جذب املاح دو ظرفیتی موثر هستند. میکروفلور سالم روده مانع از رشد و تکثیر بیش از حد میکروب‌های پاتوژن می‌شود و در اثر رقابت بر سر منابع غذایی از کلونیزاسیون آن‌ها پیشگیری می‌کنند که تجویز پروبیوتیک‌ها در مداخلات تغذیه‌ای نیز با این مکانیسم می‌تواند سودمند باشد. با افزایش آگاهی درباره ساختار ژنومیک و ترانسکریپتومیک میکروارگانیسم‌ها و مسیرهای متابولیکی آن‌ها امکان مداخلات اثر بخش افزایش یافته است. واژگان کلیدی: میکروفلور- تغذیه- التهاب- ایمنی-رژیم غذایی
واژه‌های کلیدی: میکروفلور- تغذیه- التهاب- ایمنی-رژیم غذایی
متن کامل [PDF 134 kb]   (1487 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: ۱۳۹۱/۱۲/۲۴ | پذیرش: ۱۳۹۲/۸/۲۸ | انتشار: ۱۳۹۲/۸/۲۸
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA