[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1392 ) ::
جلد 8 شماره 4 صفحات 67-81 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر مصرف توت سیاه (شاه توت) بر غلظت سرمی لیپوپروتئین ها، آپولیپو پروتئین‌های A1 وB ، مارکر التهابی hs – CRP و فشار خون در افراد با اختلالات لیپیدی
سحر کشتکار آقابابایی، محمد رضا وفا*، فرزاد شیدفر، محمود رضا گوهری، داوود کاتبی، ویدا محمدی
چکیده:   (6981 مشاهده)
سابقه و هدف: امروزه بیماری‌های قلبی و عروقی از عمده‌ترین علل مرگ و میر در اکثر جوامع محسوب می‌شوند.‌ دیس لیپیدمی از فاکتورهای خطر قابل اصلاح این بیماری‌ها است و شواهد نشان می‌دهند که اضافه کردن ترکیبات فعال خوراکی به طور مثبتی بر روی فاکتور‌های خطر سلامت قلبی اثر دارند. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر مصرف شاه توت بر غلظت سرمی لیپو پروتئین‌ها، Apo A1 وApo B ، hs – CRP و فشار خون در افراد با اختلالات لیپیدی انجام شد. مواد و روشها: در یک کارآزمایی بالینی تصادفی، 72 فرد با اختلالات لیپیدی از بین افراد مراجعه کننده به درمانگاه‌های تامین اجتماعی و بوعلی سینای شهر قزوین وارد مطالعه و سپس به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. افراد در گروه مداخله، روزانه 300 گرم شاه توت، به صورت عصاره پالپ دار، به مدت 8 هفته مصرف کردند و گروه کنترل رژیم معمول خود را بدون مصرف توت‌ها ادامه دادند. در ابتدا و انتهای مداخله از هر دو گروه نمونه خون ناشتا گرفته شد و غلظت سرمی لیپو پروتئین‌ها، Apo A1،Apo B وhs – CRP در سرم اندازه‌گیری شد. فشارخون افراد نیز قبل و بعد از مداخله با فشارسنج جیوه‌ای اندازه‌گیری شد. یافتهها: پس از مداخله و در گروه دریافت کننده شاه توت، سطوح Apo A1 و HDL نسبت به ابتدای مطالعه، به طور معنی‌داری افزایش و سطوح Apo B و hs-CRP به طور معنی‌داری درگروه مداخله نسبت به ابتدای مطالعه کاهش یافته است. میانگین تغییرات HDL، ApoA1 و نسبت ApoB/ApoA1 بین دو گروه تفاوت معنی‌دار داشته است. تفاوت معنی‌داری بین میانگین غلظت انتهایی hs-CRP بین دو گروه مشاهده شد. همچنین فشار خون سیستولیک نیز در گروه مداخله کاهش معنی‌داری را نسبت به ابتدای مطالعه پس از مصرف شاه توت نشان داد در حالی که مقادیر انتهایی بین دو گروه تفاوت معنی‌دار نداشته است. اما در مورد دیگر شاخص‌های لیپیدی و همچنین فشارخون دیاستولیک تغییر معنی‌داری در گروه مداخله نسبت به ابتدای مطالعه و بین دو گروه در انتهای مطالعه مشاهده نشد. نتیجه گیری: مصرف شاه توت در افراد با اختلالات لیپیدی می‌تواند بر فاکتورهای خطر سلامت قلبی از جمله آپولیپوپروتئین ها، فشارخون و نشانگرهای التهابی اثر بگذارد. واژگان کلیدی: شاه توت، لیپوپروتئین ها، آپولیپوپروتئین، hs-CRP، فشار خون
واژه‌های کلیدی: شاه توت، لیپوپروتئین ها، آپولیپوپروتئین، hs-CRP، فشار خون
متن کامل [PDF 247 kb]   (3177 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۲/۱۱/۸ | پذیرش: ۱۳۹۲/۱۱/۸ | انتشار: ۱۳۹۲/۱۱/۸
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Keshtkar Aghababaee S, Vafa M, Shidfar F, Gohari M, Katebi D, Mohammadi V. Effect of black mulberry (Morus nigra L.) consumption on serum concentrations of lipoproteins, Apo-A1, Apo-B and hs-CRP and blood pressure in dyslipidemic patients. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2014; 8 (4) :67-81
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1500-fa.html

کشتکار آقابابایی سحر، وفا محمد رضا، شیدفر فرزاد، گوهری محمود رضا، کاتبی داوود، محمدی ویدا. اثر مصرف توت سیاه (شاه توت) بر غلظت سرمی لیپوپروتئین ها، آپولیپو پروتئین‌های A1 وB ، مارکر التهابی hs – CRP و فشار خون در افراد با اختلالات لیپیدی. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1392; 8 (4) :67-81

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1500-fa.html



دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4106