ارزیابی ویژگیهای فیزیکی نانولیپوزومهای حامل ویتامین 3 D تولید شده به روش هیدراسیون لایه نازک- سونیکاسیون
|
مریم محمدی ، بابک قنبرزاده* ، حامد همیشه کار ، رضا رضایی مکرم ، محمد امین محمدی فر  |
|
|
چکیده: (9298 مشاهده) |
سابقه و هدف: درونپوشانی ترکیبات غذا- دارو توسط حاملهای لیپیدی مانند لیپوزومها، یک روش مؤثر برای حفاظت ویژگیهای ذاتی آنها در طی دوره نگهداری است. لیپوزومها به دلیل داشتن مزایای متعدد از جمله امکان تولید در مقیاس صنعتی با استفاده از مواد طبیعی، امکان درونپوشانی مواد محلول در آب، محلول در چربی و آمفیفیل و همچنین زیستتخریبپذیری، قابلیت استفاده گسترده در صنایع غذایی را دارند. هدف این کار تحقیقی، تعیین ویژگیهای نانولیپوزومهای حاوی ویتامین 3D توسط گرماسنجی اسکنی افتراقی و میکروسکوپ الکترونی پویشی است.
مواد و روشها: نانولیپوزومهای حاوی ویتامین 3D، با استفاده از غلظتهای متفاوت لسیتین-کلسترول شامل (60-0، 50-10، 40-20 و
30-30 میلیگرم) معادل (8-0، 7-3، 5-5 و 4-8 میلی مولار) و توسط روش هیدراسیون لایه نازک و سونیکاسیون تهیه شدند. آزمون-های گرماسنجی پویشی افتراقی (DSC)، تعیین اندازه ذرات، کارایی درونپوشانی و میکروسکوپ الکترونی پویشی برای تعیین خواص فیزیکوشیمیایی نمونهها انجام گرفت.
یافتهها: اندازه ذرات و توزیع اندازه ذرات به ترتیب در محدوده 89-78 نانومترو 84/0- 77/0 بود. در همه فرمولاسیونها کارایی درونپوشانی ویتامین 3D بیش از 90% بود. در منحنیهای DSC مربوط به نانولیپوزوم حاوی ویتامین 3D، پیک مربوط به ویتامین حذف شده بود که نشان دهنده این است که ویتامین تشکیل کمپلکس داده و به صورت کامل در ساختار نانولیپوزومها قرار گرفته است. در بررسی تصاویر به دست آمده از SEM، درونپوشانی ویتامین D توسط همه نمونههای لیپوزومی ساختار متخلخل داشتند.
نتیجه گیری: در این مطالعه نانولیپوزومهای حاوی ویتامین 3D، به طور موفقیت آمیزی با روش هیدراسیون لایه نازک- سونیکاسیون تولید شدند و تمام ویژگیهای مورد انتظار تحقق یافت.
واژگان کلیدی: درونپوشانی، نانولیپوزوم، ویتامین 3D، ویژگیهای حرارتی |
|
واژههای کلیدی: درونپوشانی، نانولیپوزوم، ویتامین 3D، ویژگیهای حرارتی |
|
متن کامل [PDF 736 kb]
(4955 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
صنايع غذايي دریافت: 1392/11/28 | پذیرش: 1392/11/28 | انتشار: 1392/11/28
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|