[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 2 - ( 7-1388 ) ::
جلد 4 شماره 2 صفحات 25-35 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه اثر سه رژیم غذایی حاوی روغن ماهی، دارای الگوی چربی مصرفی ایرانی و رژیم استاندارد بر گلوکز سرم و حساسیت به انسولین در موش صحرایی
مینو محمدشیرازی* ، فروغ اعظم طالبان، معصومه ثابت کسایی، علیرضا ابدی، محمدرضا وفا
چکیده:   (10959 مشاهده)
سابقه و هدف: تاکنون درباره اثر نوع چربی رژیم غذایی بر ایجاد حساسیت به انسولین مطالعات محدودی انجام شده است. در این مطالعه، اثر دریافت رژیم حاوی روغن ماهی، رژیمی که دارای الگوی اسیدهای چرب دریافتی در رژیم غذایی ایرانی است و رژیم غذایی استاندارد از دوران جنینی تا بلوغ بر گلوکز سرم و حساسیت به انسولین در موش صحرایی مورد مقایسه قرار گرفت. مواد و روش‌ها: 30 سر موش صحرایی ماده به طور تصادفی در سه گروه غذایی قرار داده شدند: رژیم غذایی استاندارد (حاوی روغن سویا)، رژیم غذایی حاوی روغن ماهی و رژیم دارای مخلوط چند روغن با الگوی اسیدهای چرب دریافتی در رژیم غذایی ایرانی. موش‌های صحرایی طی دوران بارداری و شیردهی با این رژیم‌ها تغذیه شدند و تغذیه حیوانات متولد شده پس از زمان از شیرگیری با رژیم غذایی مادران خود ادامه یافت. میزان گلوکز ناشتا (به روش فتومتری) و انسولین ناشتای سرم (به روش ELISA ) در موش‌های متولد شده در زمان بلوغ اندازه‌گیری و حساسیت به انسولین محاسبه شد. میانگین مقادیر به دست آمده با نرم افزار SPSS و با آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون Tukey مقایسه شد. یافته‌ها‌: میزان انسولین ناشتا در گروه تغذیه شده با روغن ماهی به طور معنی‌داری از دو گروه دیگر کمتر (‌018/0=p) و حساسیت به انسولین در این گروه به طور معنی‌داری از دو گروه دیگر بیشتر بود (002/0=p). نتیجه گیری: به نظر می‌رسد که رژیم غذایی حاوی روغن ماهی (دارای اسیدهای چرب امگا-3 بلند زنجیر) در مقایسه با رژیم غذایی حاوی روغن سویا (دارای اسیدهای چرب امگا-6) و رژیم با الگوی چربی مصرفی ایرانی (دارای مقدار زیاد اسیدهای چرب اشباع) باعث افزایش حساسیت به انسولین در موش صحرایی می‌شود.
واژه‌های کلیدی: حساسیت به انسولین، گلوکز سرم، روغن ماهی، روغن سویا، موش صحرایی
متن کامل [PDF 244 kb]   (1900 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: ۱۳۸۸/۷/۱۸
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammad Shirazi M, Taleban F, Sabet Kasaei M, Abadi A, Vafa M. Comparison of the effects of a fish oil-containing diet, a diet containing an oil mixture based on the Iranian fat consumption pattern, and a standard diet on the serum glucose level and insulin sensitivity in rats. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2009; 4 (2) :25-35
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-194-fa.html

محمدشیرازی مینو، طالبان فروغ اعظم، ثابت کسایی معصومه، ابدی علیرضا، وفا محمدرضا. مقایسه اثر سه رژیم غذایی حاوی روغن ماهی، دارای الگوی چربی مصرفی ایرانی و رژیم استاندارد بر گلوکز سرم و حساسیت به انسولین در موش صحرایی. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1388; 4 (2) :25-35

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-194-fa.html



دوره 4، شماره 2 - ( 7-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.28 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3708