[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 2 - ( 7-1388 ) ::
جلد 4 شماره 2 صفحات 37-44 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر دایدزئین بر سطح گلوکز، پروفایل لیپیدی و فعالیت آنزیم پاراکسوناز موش‌های صحرایی دیابتی
محمدحسن افتخاری ، عبدالرضا رجایی فرد، علی اکبر اوجی، نیاز محمدزاده هنرور
چکیده:   (10887 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به اهمیت دیابت به عنوان یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها ی غدد درون‌ریز و اثرات آنتی دیابتیک ایزوفلاون های سویا، در این مطالعه اثردایدزئین به عنوان مهم‌ترین ایزوفلاون موجود در سویا بر سطح گلوکز، پروفایل لیپیدی و فعالیت آنزیم پاراکسوناز در موش‌های صحرایی دیابتی بررسی شد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه36 موش صحرایی نر نژاد Sprague-Dawley به سه گروه سالم، دیابتی و دیابتی مصرف کننده دایدزئین تقسیم شدند. دیابت در اثر تزریق وریدی یک دوز 60 میلی‌گرمی استرپتوزوتوسین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن که در 05/0 مول به ازای هر لیتر بافر سیترات حل شده بود، در موش‌های صحرایی ایجاد و سطح گلوکز بالای mg250 به ازای دسی‌لیتر معیار دیابت در نظر گرفته شد. دایدزئین به میزان mg600 به ازای هر کیلوگرم رژیم با غذای استاندارد پایه مخلوط و به مدت 3 هفته مورد استفاده واقع شد. یافته‌ها‌: مکمل‌یاری با دایدزئین تأثیر معنی‌داری بر سطح گلوکز خون ناشتا نداشت، اما کاهش معنی‌داری در سطح تری‌گلیسرید و LDL در گروه مکمل‌یاری شده در مقایسه با گروه شاهد دیابتی مشاهده شد (0001/0(P=. میزان HDL نیز در این گروه افزایش یافت (0003/0.(P= دایدزئین تأثیر معنی‌داری بر عملکرد آنزیم پاراکسوناز در مقایسه با گروه‌های شاهد نشان نداد، در حالی که مقایسه مقادیر ابتدایی و انتهایی عملکرد این آنزیم در گروه مکمل‌یاری شده، حاکی از اثر مثبت دایدزئین در جلوگیری از کاهش فعالیت این آنزیم بود (0001/0(P=. نتیجه گیری: دایدزئین می‌تواند نقش مفیدی در جلوگیری از آشفتگی ایجاد شده در پروفایل لیپیدی ناشی از دیابت و احتمالاً تقویت سیستم آنتی اکسیدانی بدن داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: دایدزئین، موش صحرایی، دیابت، پاراکسوناز، گلوکز، لیپوپروتئین
متن کامل [PDF 211 kb]   (2515 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: ۱۳۸۸/۷/۱۸
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Eftekhari M, Rajaiefard A, Owji A, Mohammadzadeh Honarvar N. Effect of daidzein on the serum glucose level, lipid profile, and paraoxonase activity in diabetic Sprague Dawley rats. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2009; 4 (2) :37-44
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-195-fa.html

افتخاری محمدحسن، رجایی فرد عبدالرضا، اوجی علی اکبر، محمدزاده هنرور نیاز. اثر دایدزئین بر سطح گلوکز، پروفایل لیپیدی و فعالیت آنزیم پاراکسوناز موش‌های صحرایی دیابتی. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1388; 4 (2) :37-44

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-195-fa.html



دوره 4، شماره 2 - ( 7-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3768