[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 12، شماره 4 - ( زمستان 1396 ) ::
جلد 12 شماره 4 صفحات 73-82 برگشت به فهرست نسخه ها
خصوصیات ضد میکروبی عصاره اتانولی گیاه موسیر بر باکتری کلستریدیوم بوتولینوم و استافیلوکوکوس اورئوس در کشک مایع و ارزیابی خواص حسی
مسعود فرجی، مهدی فرهودی ، لیلا روزبه نصیرایی
دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی
چکیده:   (1573 مشاهده)

سابقه و هدف: کشک یکی از فرآورده­های فرعی شیر است که در بین منابع غذایی حاوی بالاترین پروتئین می­باشد. بنابراین محیط مناسبی جهت رشد و ازدیاد میکروارگانسیم­های مختلف است. با توجه به اثرات زیان­آور نگهدارنده­های شیمیایی، لزوم انجام پژوهش در خصوص اثرات ضد میکروبی نگهدارنده­های طبیعی و اسانس­های گیاهی بر رشد میکروارگانیسم­های مهم موادغذایی در مدل­های آزمایشگاهی و غذایی افزایش یافته است.
مواد و روشها: این پژوهش شامل استخراج و تعیین ترکیبات شیمیایی عصاره موسیر و ارزیابی اثرات ضد میکروبی آن علیه استافیلوکوکوس اورئوس و کلستریدیوم بوتولینوم در کشک است. ابتدا نمونه­های از کشک مایع حاوی عصاره موسیر با غلظت‌های 5/0%، 75/0%، 1% و 2% تهیه گردید. سپس هر یک از نمونه­ها با استافیلوکوکوس اورئوس با جمعیت میکروبی cfu/ml 107 و کلستریدیوم بوتولینوم با جمعیت میکروبی cfu/ml 107 به طور جداگانه آلوده شده و در یخچال 4 درجه سانتی‌گراد به مدت 21 روز نگهداری شد. نمونه­برداری از کشک در روزهای صفر، هفت، چهارده و بیست و یک صورت گرفت.
یافتهها: نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که با افزایش مدت زمان نگهداری کشک میزان pH کاهش قابل توجهی داشته است، همچنین جمعیت استافیلوکوکوس اورئوس در مقایسه با کلستریدیوم بوتولینوم با سرعت بیشتری از بین می­رود، در پایان روز بیست و یکم نگهداری، جمعیت استافیلوکوکوس اورئوس به صفر رسیده است.
نتیجه گیری: عصاره حاوی یک درصد موسیر هم به لحاظ کاهش رشد میکروبی و هم به لحاظ خصوصیات حسی و رنگ به عنوان مناسب­ترین نمونه انتخاب شد.

واژه‌های کلیدی: کشک، عصاره موسیر، اثر ضد میکروبی، استافیلوکوکوس اورئوس، کلستریدیوم بوتولینوم
متن کامل [PDF 834 kb]   (425 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: ۱۳۹۵/۳/۱۸ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۲/۷ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۰/۱۷
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Faraji M, Farhoodi M, Roozbeh Nasiraie L. Antibacterial Effect of Ethanolic Extract Shallot (Allium Hirtifolium) on the Clostridium botulinum & Staphylococcus aureus and Orgoanoleptic Propertise of Liquid Curd. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2018; 12 (4) :73-82
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2238-fa.html

فرجی مسعود، فرهودی مهدی، روزبه نصیرایی لیلا. خصوصیات ضد میکروبی عصاره اتانولی گیاه موسیر بر باکتری کلستریدیوم بوتولینوم و استافیلوکوکوس اورئوس در کشک مایع و ارزیابی خواص حسی. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1396; 12 (4) :73-82

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2238-fa.html



دوره 12، شماره 4 - ( زمستان 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3781