[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 12، شماره 2 - ( تابستان 1396 ) ::
جلد 12 شماره 2 صفحات 1-8 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ارتباط دریافت درشت مغذی‌ها با پروتئین واکنش‌گرC با حساسیت بالا (hs-CRP) ) در ساکنین خانه سالمندان شهر سبزوار (مطالعه مقطعی)
زهره سرچاهی، اکرم کوشکی ، محمدحسن رخشانی، طاهره توفیقیان
دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
چکیده:   (2393 مشاهده)

سابقه و هدف: پروتئین واکنشگرC با حساسیت بالا (hs-CRP) قابل اعتمادترین وسیله تشخیص و کنترل التهابات و عفونت‌های پنهان بدن است. نامطلوب بودن وضعیت تغذیه‌ای در سالمندان با افزایش سطوح سرمی CRP و به دنبال آن التهاب سیستمیک ارتباط دارد. به نظر می‌رسد رژیم غذایی با اثر بر التهاب بر پیشرفت بیماری‌های مزمن تأثیرگذار باشد. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین دریافت درشت مغذی‌ها با
hs-CRP سرم در ساکنین خانه سالمندان شهر سبزوار انجام شد.

مواد و روشها: این مطالعه تحلیلی- مقطعی روی 105 نفر از ساکنین خانه سالمندان شهر سبزوار که به روش طبقه‌ای نمونه‌گیری شدند، انجام گرفت. شاخص‌های تن‌سنجی اندازه‌گیری، BMI و WHR محاسبه گردید. مواد مغذی دریافتی هر فرد گردآوری و با استفاده از نرم‌افزار N4 تعیین گردید. نمونه خون جهت اندازه‌گیری hs-CRP سرم جمع‌آوری شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS و آزمون‌های آمار توصیفی، ضریب همبستگی و رگرسیون تحلیل شد.

یافتهها: در مطالعه حاضر، همبستگی مثبت معنی‌داری بین چربی کل و کلسترول دریافتی و همبستگی معکوس معنی‌داری بین دریافت فیبر با hs-CRP سرم مشاهده شد. در بین شاخص‌های تن‌سنجی نیز، بین hs-CRP سرم با شاخص توده بدنی، از لحاظ آماری ارتباط مستقیم و معنی‌داری وجود داشت.

نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه، رژیم‌های غذایی سرشار از فیبر، کم‌چرب با کلسترول پایین به عنوان اولین سطح پیشگیری برای کاهش التهابات در این گروه سنی توصیه می‌گردد.

واژه‌های کلیدی: درشت مغذی، hs-CRP سرم، سالمند
متن کامل [PDF 219 kb]   (865 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۵/۴/۲۶ | پذیرش: ۱۳۹۶/۳/۳۰ | انتشار: ۱۳۹۶/۳/۳۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aarchahi Z, Kooshki A, Rakhshani M, Tofighiyan T. 1.Salehi L, Selki S, Alizadeh L. Evaluation of health-related quality of life of elderly members aged care center in Tehran in 2009. Iranian Journal of Epidemiology 2012;8(1):14-20. 2.Minichiello V, Coulson I. Contemporary issues in gerontology:promoting positive aging. Crows Nest, N.S.W: Allen & Unwin; 2005. 3.Blake G.J, Ridker P.M. Inflammatory bio-marker and cardiovascular risk prediction: J Intern Med 2002;252 (4):283-94. 4.Bhatt DL, Steg PG, Ohman EM, Hirsch AT, Ikeda Y, Mas JL, et al. REACH Registry Investigators:International prevalence, recognition, and treatment of cardiovascular risk factors in outpatients with atherothrombosis. JAMA 2006; 295(2):180-89. 5.Nayebifar S, Afzalpour M, Saghebjoo M, Hedayati M, Shirzaee P. The effect of aerobic and resistance trainings on serum C- Reactive Protein, lipid profile and body composition in overweight women. J Birjand Univ Med Sci 2012;8(4):186-96.[in Persian] 6.Mogharnasi M, Gaeini A, Sheikholeslami Vatani D. Comparing the effects of two training methods of aerobic and anaerobic on some pre-inflammatory cytokines in adult male rats. Iran J Endocrinol Metab 2010;11(2):191-98.[in Persian] 7.Wilund KR. Is the anti-inflammatory effect of regular exercise responsible for reduced cardiovascular disease? Clin Sci (Lond) 2007;112(11):543-55. 8.Anderson GP. Chronic Obstructive Pulmonary Disease, asthma and C-reactive protein. Eur Respir J 2006;27(5):874-6. 9.Pakzad Pervez. Serologic and Clinical Principles of interpretation. Tehran: Noore Danesh; 1392.[in Persian] 10.Esmaillzadeh A, Kimiagar M, Mehrabi Y, Azadbakht L, Hu FB, Willett WC. Fruit and vegetable intakes, C-reactive protein, and the metabolic syndrome. Am J Clin Nutr 2006 Dec;84(6):1489-97. 11.Khalil Hosseini, Nick Varz Naemeh, Eliasi Sepideh. Drug Treatment Of Diseases Of The Elderly. Tehran: Arjmand; 1392.[in Persian] 12.Spittle MA, Hoenich NA, Handelman GJ, Adhikarla R, Homel P, Levin NW. Oxidative stress and inflammation in hemodialysis patients. Am J Kidney Dis2001;38:1408-73. 13.Fung TT, McCullough ML, Newby PK, Manson JE, Meigs JB, Rifai N, et al. Diet-quality scores and plasma concentrations of markers of inflammation and endothelial dysfunction. Am J Clin Nutr 2005 Jul;82(1):163-73. 14. Esmaillzadeh A, Azadbakht L. Association consumption of fruits and vegetables with plasma CRP levels and the prevalence of metabolic syndrome in women. Iranian Journal of Diabetes and Lipid 1386; 6 (3): 271-83.[in Persian] 15.Ahra K, Hyesook K, Chan-Jung H, Ji-Myung K, Hye-Won C, Namsoo C. Association between high sensitivity C-reactive protein and dietary intake in Vietnamese young women. Nutrition Research and Practice. 2014;8(4):445-52. 16.Ghaffarpour M, Hoshyarrad A, Kianfar H.Guidlines of home measurement, conversation coefficient and percent of edible of foods.Tehran: Agriculture Science Publisher; 1999.[in Persian] 17.Esfahani FH, Asghari G, Mirmiran P, Azizi F.Reproducibility and relative validity of food groupintake in a food frequency questionnaire developed for the Tehran Lipid and Glucose Study. J Epidemiol. 2010; 20(2): 150-8.[in Persian] 18.Malekshah AF, Kimiagar M, Saadatian-Elahi M, Pourshams A, Nouraie M, Goglani G, et al. Validity and reliability of a new food frequency questionnaire compared to 24 h recalls and biochemical measurements: pilot phase of Golestan cohort study of esophageal cancer. Eur J Clin Nutr 2006;60(8):971-77.[in Persian] 19.Fredrikson GN, Hedblad B, Nilsson JA, Alm R, Berglund G, Nilsson J. Association between diet, lifestyle, metabolic cardiovascular risk factors, and plasma C-reactive protein levels. Metabolism 2004;53:1436-42. 20.Paknahad Z, Heidari beni M, Shaygan Nejhad V. Association between dietary fats with lipid profiles and CRP level in Multiple Sclerosis women patients. Journal of Health System Research 1392; 1434-41.[in Persian] 21.Tannock LR, Kevin DO, Robert HK, Barbara R, Brian F, Mark HW, et al. Cholesterol Feeding Increases C-Reactive Protein and Serum Amyloid A Levels in Lean Insulin-Sensitive Subjects. Circulation. 2005;111:3058-62. 22.Esmaillzadeh A, Kimiagar M, Mehrabi Y, Azadbakht L, Frank B Hu, Walter CW. Dietary Patterns and Markers of Systemic Inflammation among Iranian Women. J Nutr 2007;137:992–8. 23.King DE, Egan BM, Woolson RF. Effect of a highfiber diet vs a fiber supplemented diet on C-reactive protein level. Arch Intern Med 2007; 167(5): 502-6. 24. Kafeshani O, Entezari M, Hoseini M, Mohebrasool M, Sohrabi F, Torabi A. Correlation of inflammatory and nutrients intake in Isfahan hemodialysis patients. Journal of Health System Research 1389; 6(2): 344-50.[in Persian] 25. Taghdir M, Ashourpour M, Ghandchi Z, Pourghaderi M, Sepandi M, Alavi Naini. Assessment of Energy and Protein Intake and Some of the Related Factors in Hemodialysis Patients Referred to ImammKhomeini Hospital. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 1390; 13(6): 690-96.[in Persian] 26.Santos FL, Esteves SS, da Costa Pereira A, Yancy WS Jr, Nunes JP. Systematic review and meta-analysis of clinical trials of the effects of low carbohydrate diets on cardiovascular risk factors. Obes Rev 2012;13(11):1048-66. 27.Due A, Toubro S, Stender S, Skov AR, Astrup A. The effect of diets high in protein or carbohydrate on inflammatory markers in overweight subjects. Diabetes Obes Metab 2005; 7:223-9. 28.Mohammad shahi M, Heidari F, Moula K, Helli B, Ijadi M, Amirian Z, et al. Association of Dietary Patterns and Indicators of Disease Activity in Patients with Rheumatoid Arthritis. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology 1393; 9(3): 9-20.[in Persian] 29.Pahlavani N, Sadeghi O, Rasad H, Azizi soleiman F. The Relationship between Inflammation, Oxidative Stress, Blood Sugar, Blood Lipid, Body Mass Index, Fat Mass, and Body Weight in Patients with Type 2 Diabetes. Journal of Diabetes Nursing and Midwifery Zabol 1393; 2(2): 42-51.[in Persian] 30.Bertran N, Camps J, Fernandez-Ballart J, Arija V, Ferre N, Tous M, et al. Diet and lifestyle are associated with serum C-reactive protein concentrations in a population-based study. J Lab Clin Med 2005;145(1):41-6 . Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2017; 12 (2) :1-8
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2268-fa.html

سرچاهی زهره، کوشکی اکرم، رخشانی محمدحسن، توفیقیان طاهره. بررسی ارتباط دریافت درشت مغذی‌ها با پروتئین واکنش‌گرC با حساسیت بالا (hs-CRP) ) در ساکنین خانه سالمندان شهر سبزوار (مطالعه مقطعی) . علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1396; 12 (2) :1-8

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2268-fa.html



دوره 12، شماره 2 - ( تابستان 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3855