[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 13، شماره 2 - ( تابستان 1397 ) ::
جلد 13 شماره 2 صفحات 61-70 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ریزپوشانی و فیبر بر قابلیت زنده مانی دانک‌های بیفیدو باکتریوم بیفیدومPTCC1644 در شرایط شبیه سازی شده معده و یخچال
سمیه سیف زاده، محمد علی نجفی ، ناصر سلطانی تهرانی
دانشگاه زابل
چکیده:   (246 مشاهده)
سابقه و هدف: پروبیوتیک­ها در بدن میزبان اثرات سلامت بخش دارند. حساسیت پروبیوتیک­ها نسبت به شرایط نامناسب محیطی چالش کلیدی کاربرد آنهاست. هدف از این تحقیق بررسی فرآیند تثبیت بیفیدوباکتریوم بیفیدوم PTCC 1644 و ریزپوشانی بر قابلیت زنده مانی در برابر شرایط نگهداری سرد و معده می­­باشد.
مواد و روشها: سوسپانسیون بیفیدوباکتریوم بیفیدوم PTCC 1644 در دو حالت تثبیت شده بر روی فیبر گندم و آزاد تهیه شدند. سپس با استفاده از زیست بسپارهای پکتین، ایزوله پروتئین آب پنیر، و ایزوله پروتئین آب پنیر + پکتین ریزپوشانی و به روش انجمادی خشک شدند. دانک­های به دست آمده به لحاظ کارایی ریزپوشانی (%)، نرخ زنده مانی (%) در برابر شرایط شبیه سازی شده معده و نگهداری سرد، و خصوصیات مورفولوژیکی به کمک میکروسکوپ الکترونی روبشی بررسی شدند.
یافتهها: فرآیند ریزپوشانی باعث افزایش مقاومت بیفیدوباکتریوم بیفیدوم PTCC1644 در مقایسه با نمونه کنترل (سلول آزاد) در برابر شرایط نگهداری سرد و معده گردید. بیشترین کارایی ریزپوشانی و قابلیت زنده مانی در برابر شرایط نگهداری سرد و معده در تیمار ایزوله پروتئین آب پنیر + پکتین در مقایسه با سایر تیمارها مشاهده شد. فرایند تثبیت سلولی باعث کاهش کارایی ریزپوشانی و نرخ زنده مانی در برابر شرایط محیطی و معده در مقایسه با تیمارها مشابه و بدون فرایند تثبیت شد. داده­های به دست در قالب طرح کاملا تصادفی و به کمک آزمون فاکتوریل در سطح 5% تجزیه و تحلیل شدند.
نتیجه گیری: ریزپوشانی بیفیدوباکتریوم بیفیدوم توسط ایزوله پروتئین آب پنیر + پکتین می­تواند راهکار مناسبی جهت تهیه و نگهداری سلول­ها باشد.
 
واژه‌های کلیدی: پروبیوتیک، ریزپوشانی، ایزوله پروتئین آب پنیر، صمغ پکتین
متن کامل [PDF 1279 kb]   (87 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: ۱۳۹۶/۹/۲۷ | پذیرش: ۱۳۹۷/۶/۲۱ | انتشار: ۱۳۹۷/۷/۱۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Seifzadeh S, Najafi M, Soltani Tehrani N. Effect of Microencapsulation and Fiber on Survival Rate of Bifidobacterium Bifidum PTCC1644 in Simulated Gastrointestinal and Refrigerated Conditions. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2018; 13 (2) :61-70
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2571-fa.html

سیف زاده سمیه، نجفی محمد علی، سلطانی تهرانی ناصر. اثر ریزپوشانی و فیبر بر قابلیت زنده مانی دانک‌های بیفیدو باکتریوم بیفیدومPTCC1644 در شرایط شبیه سازی شده معده و یخچال. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1397; 13 (2) :61-70

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2571-fa.html



دوره 13، شماره 2 - ( تابستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3790