[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 14، شماره 2 - ( تابستان 1398 ) ::
جلد 14 شماره 2 صفحات 39-53 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر تنوع نژادی سویه‌های لاکتوباسیلوس پلانتاروم جدا شده از موادغذایی مختلف بر فعالیت ضدمیکروبی، آنتی‌اکسیدانی و تجمعی آن‌ها
دینا شهرام پور ، مرتضی خمیری ، سیدمحمدعلی رضوی، محبوبه کشیری
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (227 مشاهده)
سابقه و هدف: باکتری­های اسیدلاکتیک معمولاً در تهیه غذاهای تخمیری دخیل هستند و با توجه به نوع نژاد می­توانند متابولیت­های مختلف تولید نمایند. از این رو هدف از این مطالعه ارزیابی قابلیت ضدمیکروبی، آنتی­اکسیدانی و تجمعی 10 نژاد مختلف لاکتوباسیلوس پلانتاروم جدا شده از موادغذایی تخمیری بومی شامل پنیر کوزه، زیتون تخمیری، خمیرترش و شیر شتر بود.
مواد و روشها: فعالیت ضدباکتریایی 10 نژاد مختلف لاکتوباسیلوس پلانتاروم و روماند فیلتر شده فاقد سلول آن­ها علیه چهار باکتری بیماری­زا­ی غذازاد به ترتیب توسط روش لکه­گذاری بر روی آگار و نفوذ در چاهک ارزیابی شد. فعالیت ضدکپکی سویه­های مورد مطالعه علیه دو کپک عامل فساد غذایی نیز توسط روش کشت دولایه بررسی گردید. علاوه بر این آزمون­های ارزیابی قابلیت خوداتصالی، تجمعی و آبگریزی سطح سلول نیز به طور جداگانه انجام گرفت. همچنین فعالیت آنتی­اکسیدانی سویه­ها و روماند حاصل از آنها توسط آزمون مهار رادیکال DPPH بررسی شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که همه سویه­ها از فعالیت ضدباکتریایی و ضدکپکی خوبی علیه میکروارگانیسم­های شاخص برخوردار بودند و میزان فعالیت بسته به نوع نژاد لاکتوباسیلوس پلانتاروم متفاوت بود. همچنین در میان باکتری­های شاخص بیماری­زا اشرشیاکلای و در بین کپک­های عامل فساد آسپرژیلوس فلاووس بیشترین حساسیت را نشان دادند. نتایج آزمون­های مربوط به ویژگی­های سطحی سلول باکتری نیز حاکی از آن بود که نژادهای مختلف لاکتوباسیلوس پلانتاروم از نظر ویژگی­های خوداتصالی، آبگریزی سطح سلول و قدرت آنتی اکسیدانی بسیار به یکدیگر شباهت دارند.
نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که نژادهای بومی لاکتوباسیلوس پلانتاروم و متابولیت­های تولیدی آن­ها می­توانند به عنوان نگهدارنده زیستی در صنعت غذا و مکمل دارویی به ­کار روند، اما باید آزمون­های بیشتری در سطح in-vitro و in-vivo در این زمینه انجام گیرد.
واژه‌های کلیدی: لاکتوباسیلوس پلانتاروم، فعالیت ضدباکتریایی، فعالیت ضدکپکی، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، خاصیت تجمعی
متن کامل [PDF 1178 kb]   (84 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: ۱۳۹۷/۲/۲۹ | پذیرش: ۱۳۹۷/۵/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۸/۵/۱۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahrampour D, Khomeiri M, Razavi M, Kashiri M. Evaluating the Effect of Diversity of Lactobacillus plantarum Strains Isolated from Different on Their Antagonistic, Antioxidant and Aggregation Activities. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2019; 14 (2) :39-53
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2660-fa.html

شهرام پور دینا، خمیری مرتضی، رضوی سیدمحمدعلی، کشیری محبوبه. بررسی اثر تنوع نژادی سویه‌های لاکتوباسیلوس پلانتاروم جدا شده از موادغذایی مختلف بر فعالیت ضدمیکروبی، آنتی‌اکسیدانی و تجمعی آن‌ها. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1398; 14 (2) :39-53

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2660-fa.html



دوره 14، شماره 2 - ( تابستان 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3937