دانشگاه علوم پزشکی آبادان ، m.naghashpour@abadanums.ac.ir
چکیده: (1309 مشاهده)
سابقه و هدف:مصرف برخی غذاها میتواند پتانسیل اعتیادآوری داشته باشند. پرفشاری خون و مصرف بیش از حد این غذاها با رفتارهای غذایی شبیه اعتیاد مرتبط است. مطالعه حاضر، شیوع اعتیاد به غذا و مؤلفه های آن در بزرگسالانمبتلا به پرفشاری خون و افراد غیرمبتلا را مورد بررسی قرار داد. مواد و روشها:در این مطالعه، 96 فرد مبتلا و غیرمبتلا به پرفشاری خون (48=n در هر گروه) مراجعه کننده به مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی آبادان در سال 1400 به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. وزن و قد مورد اندازه گیری قرار گرفت و نمایۀ تودۀ بدن محاسبه شد. اعتیاد به غذا و مؤلفه های آن با پرسشنامۀ اعتیاد به غذای یِیل 2 ارزیابی شد. از آمار توصیفی و آزمون تی مستقل برای تحلیل داده ها استفاده شد و مدل رگرسیون لجستیک برای تعیین خطر بروز اعتیاد به غذا و مؤلفههای آن به کار برده شد. یافتهها:نمره اعتیاد به غذا و تمام مؤلفه های آن در افراد مبتلا به پرفشاری خون نسبت به گروه شاهد به طور معنی داری بالاتر بود
(001/0p≤ ). افراد مبتلا به پرفشاری خون نسبت به غیرمبتلایان، 2/6 برابر خطر بیشتری برای بروز اعتیاد به غذا داشتند. نتیجه گیری:این مطالعه نشان داد که در افراد متبلا به پرفشاری خون نمرۀ اعتیاد به غذا و مؤلفه های وابستگی به مصرف مواد غذایی نسبت به غیرمبتلایان بیشتر است و خطر اعتیاد به غذا در افراد مبتلا به پرفشاری خون در مقایسه با غیر مبتلایان افزایش مییابد.
Golabi S, Maghsoudi F, Elahinia M, Naghashpour M. Risks of Food Addiction and Its Components of Dependence on Food Consumption in Adult Patients with Hypertension in Southwest of Khuzestan, Iran. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2023; 18 (3) :11-21 URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3655-fa.html
گلابی سحر، مقصودی فاطمه، الهی نیا محسن، نقاش پور مهشید. خطر بروز اعتیاد به غذا و مؤلفه های وابستگی به مصرف مواد غذایی در بیماران بزرگسال مبتلا به پرفشاری خون در جنوب غرب خوزستان. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1402; 18 (3) :11-21