[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 18، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) ::
جلد 18 شماره 3 صفحات 21-11 برگشت به فهرست نسخه ها
خطر بروز اعتیاد به غذا و مؤلفه های وابستگی به مصرف مواد غذایی در بیماران بزرگسال مبتلا به پرفشاری خون در جنوب غرب خوزستان
سحر گلابی ، فاطمه مقصودی ، محسن الهی نیا ، مهشید نقاش پور*
دانشگاه علوم پزشکی آبادان ، m.naghashpour@abadanums.ac.ir
چکیده:   (1308 مشاهده)
سابقه و هدف: مصرف برخی غذاها می‌تواند پتانسیل اعتیادآوری داشته باشند. پرفشاری خون و مصرف بیش از حد این غذاها با رفتارهای غذایی شبیه اعتیاد مرتبط است. مطالعه حاضر، شیوع اعتیاد به غذا و مؤلفه های آن در بزرگسالان مبتلا به پرفشاری خون و افراد غیرمبتلا را مورد بررسی قرار داد.
مواد و روشها: در این مطالعه، 96 فرد مبتلا و غیرمبتلا به پرفشاری خون (48=n در هر گروه) مراجعه کننده به مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی آبادان در سال 1400 به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. وزن و قد مورد اندازه گیری قرار گرفت و نمایۀ تودۀ بدن محاسبه شد. اعتیاد به غذا و مؤلفه های آن با پرسشنامۀ اعتیاد به غذای یِیل 2 ارزیابی شد. از آمار توصیفی و آزمون تی مستقل برای تحلیل داده ها استفاده شد و مدل رگرسیون لجستیک برای تعیین خطر بروز اعتیاد به غذا و مؤلفه‌های آن به کار برده شد.
یافتهها: نمره اعتیاد به غذا و تمام مؤلفه های آن در افراد مبتلا به پرفشاری خون نسبت به گروه شاهد به طور معنی داری بالاتر بود
(001/0
p≤ ). افراد مبتلا به پرفشاری خون نسبت به غیرمبتلایان، 2/6 برابر خطر بیشتری برای بروز اعتیاد به غذا داشتند.

نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که در افراد متبلا به پرفشاری خون نمرۀ اعتیاد به غذا و مؤلفه های وابستگی به مصرف مواد غذایی نسبت به غیرمبتلایان بیشتر است و خطر اعتیاد به غذا در افراد مبتلا به پرفشاری خون در مقایسه با غیر مبتلایان افزایش می‌یابد.
واژه‌های کلیدی: اعتیاد به غذا، پرفشاری خون، مؤلفه های وابستگی، پرسشنامه اعتیاد غذایی یِیل 2، بزرگسالان
متن کامل [PDF 734 kb]   (444 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1402/1/7 | پذیرش: 1402/5/7 | انتشار: 1402/7/15
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Golabi S, Maghsoudi F, Elahinia M, Naghashpour M. Risks of Food Addiction and Its Components of Dependence on Food Consumption in Adult Patients with Hypertension in Southwest of Khuzestan, Iran. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2023; 18 (3) :11-21
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3655-fa.html

گلابی سحر، مقصودی فاطمه، الهی نیا محسن، نقاش پور مهشید. خطر بروز اعتیاد به غذا و مؤلفه های وابستگی به مصرف مواد غذایی در بیماران بزرگسال مبتلا به پرفشاری خون در جنوب غرب خوزستان. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1402; 18 (3) :11-21

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3655-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4700