[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 18، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) ::
جلد 18 شماره 3 صفحات 91-81 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و ضد قارچی فیلم‌های خوراکی ایزوله پروتئین سویا تانن اُکالیپتوس
مجید عرب عامری ، یحیی مقصودلو* ، مهران اعلمی ، نبی شریعتی فر ، مجتبی رئیسی
استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران ، y.maghsoudlou@gau.ac.ir
چکیده:   (956 مشاهده)
سابقه و هدف: استفاده از ترکیبات فعال طبیعی در فیلم‌های خوراکی رویکرد مناسبی در تولید بسته بندی فعال است. هدف از این تحقیق، بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی، و ضد قارچی فیلم­های خوراکی ایزوله پروتئین سویا حاوی عصار تانن اُکالیپتوس می باشد.
مواد و روشها:عصاره حاوی تانن از برگ درخت اُکالیپتوس استخراج و سپس در سه غلظت 1، 5/2 و 5 درصد به فیلم ایزوله پروتئین سویا اضافه شد. فعالیت ضد قارچی در مقابل کپک آسپرژیلوس، ایزوترم جذب رطوبت تعادلی توسط ﻣﺪﻝ ﮔﺐ GAB (Guggenheim-Anderson-de Boer)، میزان نفوذپذیری به بخار آب و فعالیت آنتی اکسیدانی فیلم­های ایزوله پروتئین سویا با استفاده از مهار رادیکال‌های آزاد DPPH  مورد آزمون قرار گرفتند.
یافتهها: برازش داده­های تجربی نشان داد که ایزوترم­های جذب رطوبت به خوبی توسط مدل‌ گب ( 92/0 R2>) توصیف شده است و ایزوترم جذب رطوبت تعادلی با افزایش غلظت تانن به سمت محتوای رطوبت پایین­تر تغییر کرد. بر اساس نتایج تحلیل ﻣﻮﻟﻔﻪﻫﺎی اﺻﻠﯽ(PCA)  ، سه مؤلفه اصلی 96 درصد واریانس از پارامترهای فیزیکوشیمیایی را به خود اختصاص دادند. فعالیت آنتی‌اکسیدانی  به روش DPPH به طور قابل توجهی از 43/6 درصد (در نمونه شاهد ) به 92/56 درصد (در نمونه حاوی5 درصد تانن) افزایش یافت. نمونه­های حاوی تانن اُکالیپتوس فعالیت ضد قارچی مناسبی در مقابل کپک آسپرژیلوس نایجر داشت و افزایش میزان تانن به 5% در نمونه­ها منجر به افزایش معنی­دار مهار فعالیت قارچی گردید (05/0P<).
نتیجه گیری: استفاده از افزودنی‌های طبیعی مانند عصاره حاوی تانن اُکالیپتوس در فیلم‌های زیست تخریب‌پذیر را می‌توان برای بهبود عملکرد فیلم ایزوله پروتئین سویا و کمک به افزایش ماندگاری محصولات غذایی به دلیل خواص ضد قارچی و یا آنتی‌اکسیدانی آنها در نظر گرفت.
واژه‌های کلیدی: فیلم خوراکی، خواص فیزیکو شیمیایی، ضد قارچی، ایزوله پروتئین سویا، تانن
متن کامل [PDF 912 kb]   (326 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1402/3/23 | پذیرش: 1402/4/31 | انتشار: 1402/7/15
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Arabameri M, Maghsoudlou Y, Aalami M, Shariatifar N, Raeisi M. Investigating Physicochemical and Antifungal Characteristics of Soy Protein Isolate Edible Films with Eucalyptus Tannin. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2023; 18 (3) :81-91
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3689-fa.html

عرب عامری مجید، مقصودلو یحیی، اعلمی مهران، شریعتی فر نبی، رئیسی مجتبی. بررسی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و ضد قارچی فیلم‌های خوراکی ایزوله پروتئین سویا تانن اُکالیپتوس. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1402; 18 (3) :81-91

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3689-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4700