استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران ، y.maghsoudlou@gau.ac.ir
چکیده: (956 مشاهده)
سابقه و هدف:استفاده از ترکیبات فعال طبیعی در فیلمهای خوراکی رویکرد مناسبی در تولید بسته بندی فعال است. هدف از این تحقیق، بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی، و ضد قارچی فیلمهای خوراکی ایزوله پروتئین سویا حاوی عصار تانن اُکالیپتوس می باشد. مواد و روشها:عصاره حاویتانن از برگ درخت اُکالیپتوس استخراج و سپس در سه غلظت1، 5/2 و 5درصدبه فیلمایزوله پروتئین سویا اضافه شد. فعالیت ضد قارچی در مقابل کپکآسپرژیلوس، ایزوترم جذب رطوبت تعادلی توسط ﻣﺪﻝ ﮔﺐ GAB(Guggenheim-Anderson-de Boer)، میزان نفوذپذیری به بخار آبو فعالیت آنتی اکسیدانی فیلمهای ایزوله پروتئین سویابا استفاده از مهار رادیکالهای آزاد DPPH مورد آزمون قرار گرفتند. یافتهها:برازش دادههای تجربی نشان داد که ایزوترمهای جذب رطوبت به خوبی توسط مدل گب( 92/0 R2>)توصیف شده است و ایزوترم جذب رطوبت تعادلی با افزایش غلظت تانن به سمت محتوای رطوبت پایینتر تغییر کرد.بر اساس نتایج تحلیلﻣﻮﻟﻔﻪﻫﺎی اﺻﻠﯽ(PCA) ، سه مؤلفه اصلی 96 درصد واریانس از پارامترهای فیزیکوشیمیایی را به خود اختصاص دادند.فعالیت آنتیاکسیدانی به روش DPPH به طور قابل توجهی از 43/6 درصد (در نمونه شاهد ) به 92/56 درصد (در نمونه حاوی5 درصد تانن) افزایش یافت. نمونههای حاوی تانن اُکالیپتوس فعالیت ضد قارچی مناسبی در مقابل کپکآسپرژیلوس نایجر داشت و افزایش میزان تانن به 5% در نمونهها منجر به افزایش معنیدار مهار فعالیت قارچی گردید (05/0P<). نتیجه گیری:استفاده از افزودنیهای طبیعی مانند عصاره حاوی تانن اُکالیپتوس در فیلمهای زیست تخریبپذیر را میتوان برای بهبود عملکرد فیلم ایزوله پروتئین سویا و کمک به افزایش ماندگاری محصولات غذایی به دلیل خواص ضد قارچی و یا آنتیاکسیدانی آنها در نظر گرفت.
Arabameri M, Maghsoudlou Y, Aalami M, Shariatifar N, Raeisi M. Investigating Physicochemical and Antifungal Characteristics of Soy Protein Isolate Edible Films with Eucalyptus Tannin. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2023; 18 (3) :81-91 URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3689-fa.html
عرب عامری مجید، مقصودلو یحیی، اعلمی مهران، شریعتی فر نبی، رئیسی مجتبی. بررسی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و ضد قارچی فیلمهای خوراکی ایزوله پروتئین سویا تانن اُکالیپتوس. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1402; 18 (3) :81-91