مطالعه فراواتی استافیلوکوکوس اورئوس کوآگولاز مثبت درپنیرهای محلی آذربایجان غربی به روش کشت و PCR
|
منصور خاکپور* ، محمد سعید عزتی ، کاوان محمودی ، مرجان خلجی پیربلوطی ، رامین خاکسار  |
|
|
چکیده: (7415 مشاهده) |
سابقه و هدف: جنس استافیلوکوکوس یکی از باکتریهای حائز اهمیت در بهداشت مواد غذایی و بیماریهای انسانی و دامی است. شیر مادهای اولیه مناسب جهت رشد استافیلوکوکوس اورئوس بوده و فراوردههای شیری منبع شناخته شدهای برای مسمومیتهای استافیلوکوکی میباشد.
مواد و روشها: این مطالعه جهت تعیین میزان شیوع استافیلوکوکوس اورئوس در پنیرهای محلی آذربایجان غربی با روش کشت انجام شده است. مجموعاً 85 نمونه پنیر بهصورت تصادفی جمع آوری و مورد آزمایش قرار گرفتند. در ادامه با استفاده از تکنیک پی سی آر تایید تشخیص صورت گرفت.
یافتهها: بر اساس نتایج این مطالعه 6 مورد (05/7%) از نمونهها آلوده به استافیلوکوکوس اورئوس 12مورد (11/14%) آلوده به استافیلوکوکوس اینترمدیوس بودند و بر اساس نتایج بهدست آمده در این مطالعه 17/21% از نمونهها استافیلوکوکوسهای کواگولاز مثبت، و 23/48% درصد از نمونهها به استافیلوکوکوسهای کواگولاز منفی آلوده بودند.
نتیجهگیری: این امر توجه و رعایت شرایط بهداشتی را در حین تولید و ضرورت استفاده از شیر پاستوریزه را در تهیه پنیر نشان میدهد.
کلمات کلیدی: استافیلوکوکوس اورئوس، پنیرمحلی، کشت، PCR |
|
واژههای کلیدی: استافیلوکوکوس اورئوس، پنیرمحلی، کشت، PCR |
|
متن کامل [PDF 174 kb]
(4497 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
صنايع غذايي دریافت: 1391/12/8 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|