[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 5 صفحات 371-380 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی توان تولید نگهدارنده‌های بیولوژیک توسط باکتری‌های پروبیوتیک و تعیین حداقل غلظت باکتریواستاتیکی ترکیبات استخراج شده
مهسا یگانه*، آنیتا خنافری، محمد رضا فلاحیان، انوشه شریفیان
چکیده:   (5860 مشاهده)
سابقه و هدف: هدف از تحقیق حاضر، ارزیابی توان تولید نگهدارنده‌های بیولوژیک توسط باکتری‌های پروبیوتیک و تعیین حداقل غلظت باکتریواستاتیکی ترکیبات استخراج شده بود. مواد و روش ها: پس از کشت انتروکوکوس فکالیس و انتروکوکوس هایرائی در محیط کشتagar BHI ، سانتریفیوژ و جداسازی توده میکروبی، ترکیبات پروتئینی توسط دیالیز خالص سازی شدند و میزان پروتئین تولید شده توسط لوری تعیین شد و وزن مولکولی توسط الکتروفورز SDS-PAGE تخمین زده شد. اثر ضد میکروبی ترکیبات موجود، توسط روش چاهک بررسی شد. فاکتورهای مربوط به فعالیت پروتئین، در قبل و بعد از دیالیز تعیین شدند. حداقل غلظت باکتریواستاتیکی ترکیبات ارزیابی شد. یافته ها: نتایج این تحقیق، ثابت نمود که وزن مولکولی ترکیبات استخراج شده از سوش‌های فکالیس و هایرائی، به ترتیب، تقریباً 45 و 35 کیلودالتون بودند و بیشترین تاثیر ضد میکروبی و کمترین غلظت باکتریواستاتیکی ترکیب پروتئینی حاصل از سوش‌های فکالیس و هایرائی، به ترتیب، بر روی لیستریا مونوسیتوژنز و باسیلوس سرئوس بوده است. نتیجه گیری: ترکیبات ضد میکروبی استخراج شده از باکتری انتروکوک به عنوان یک نگهدارنده بسیار ایمن، از مواد غذایی در برابر باکتری‌ها محافظت نموده، لذا عمر نگهداری مواد غذایی را به میزان قابل توجهی افزایش می‌بخشند. واژگان کلیدی: اثر ضد میکروبی، انتروکوکوس فکالیس، انتروکوکوس هایرائی ، نگهدارنده‌های بیولوژیک
واژه‌های کلیدی: اثر ضد میکروبی، انتروکوکوس فکالیس، انتروکوکوس هایرائی، نگهدارنده‌های بیولوژیک
متن کامل [PDF 229 kb]   (1510 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: ۱۳۹۱/۱۲/۱۳ | پذیرش: ۱۳۹۲/۸/۲۸ | انتشار: ۱۳۹۲/۸/۲۸
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yeganeh M, Khanafari A, Fallahian M, Sharifan A. Evaluation of potential of the biological preservators production by probiotic bacteries and determination of extracted compounds minimum inhibitory concentration. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2013; 7 (5) :371-380
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1026-fa.html

یگانه مهسا، خنافری آنیتا، فلاحیان محمد رضا، شریفیان انوشه. بررسی توان تولید نگهدارنده‌های بیولوژیک توسط باکتری‌های پروبیوتیک و تعیین حداقل غلظت باکتریواستاتیکی ترکیبات استخراج شده. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1391; 7 (5) :371-380

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1026-fa.html



دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4075