[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 5 صفحات 510-505 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه شیوع کمبود ویتامین D در افراد سالم و دیابتی ایران: مطالعه مقدماتی (پایلوت)
ملیحه زاهدی راد ، نسترن شریعت زاده ، تیرنگ رضا نیستانی* ، علی کلایی ، اعظم غروی ، مرجان باژن
چکیده:   (6604 مشاهده)
سابقه و هدف: کاهش سطوح (OH)D 25 سرم در نمونه‌های مبتلا به اختلال تحمل گلوکز و دیابتی‌های نوع 2 گزارش شده است. به منظور مقایسه وضعیت ویتامین D بیماران دیابتی و افراد سالم یک بررسی پایلوت بر روی بیماران دیابتی نوع 1 (30 نفر)، دیابتی نوع 2 (30 نفر) و نمونه‌های سالم (30 نفر) در طی پائیز و زمستان 1384 انجام شد. مواد و روش ها: آنالیز سرم از نظر مقدار 25 هیدروکسی کوله کلسیفرول با استفاده از 3 روش HPLC، CPBA و RIA انجام شد. در این بررسی سطوح سرمی (OH)D 25 به صورت زیر طبقه بندی شده بود: نرمال معادل با سطوح بیشتر یا مساوی nmol/L 37، کمبود خفیف معادل با سطوح nmol/L 37< (OH)D 25 ≥25، کمبود متوسط 25 < (OH)D 25 ≥ 5/12، کمبود شدید 5/12<. یافته‌ها: نتایج مطالعه نشان داد که بروز کمبود ویتامین D در افراد سالم و بیماران دیابتی نوع 1 مشابه است. میانگین سطح سرمی (OH)D 25 بر اساس ارزیابی با روش HPLC در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بطور قابل توجهی بالاتر از دیابت نوع 1بود (nmol/L 5/8 ±2/58 در مقابل 5± 35، Mann Whitney U-Wilcoxon، 024/0=p). سطح سرمی (OH)D 25 در هر دو روش CPBA و RIA در مقایسه با روش HPLC بیش از حد برآورد می‌شود. نتیجه گیری: یافته‌های این بررسی نشان داد که دست کم در فصول سرد سال وضعیت ویتامین D افراد سالم و بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 مشابه است. واژگان کلیدی: ویتامین D، 25- هیدروکسی کوله کلسیفرول، دیابت ملیتوس
واژه‌های کلیدی: ویتامین D، 25- هیدروکسی کوله کلسیفرول، دیابت ملیتوس
متن کامل [PDF 192 kb]   (1957 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1391/12/19 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zahedi rad M, Shariatzadeh N, Neyestani T, Kalayi A, Gharavi A, Bazhan M. Comparing vitamin D deficiency prevalance in Iranian diabetics and healthy subjects: a pilot study. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 7 (5) :505-510
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1045-fa.html

زاهدی راد ملیحه، شریعت زاده نسترن، نیستانی تیرنگ رضا، کلایی علی، غروی اعظم، باژن مرجان. مقایسه شیوع کمبود ویتامین D در افراد سالم و دیابتی ایران: مطالعه مقدماتی (پایلوت). علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1391; 7 (5) :505-510

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1045-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645