[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 5 صفحات 578-571 برگشت به فهرست نسخه ها
استاندارد غذای حلال و ملاحظات فقهی و اخلاقی آن
مهرداد محمدی ، رضا فرخی*
چکیده:   (7299 مشاهده)
اهمیت موضوع غذای حلال بر هیچ مسلمان آگاهی پوشیده نیست. امروزه با گسترش دامنه مبادلات تجاری، پای‌بندی به الزامات و تعهدات تجارت آزاد و تولید و مصرف انبوه افزودنی‌های خوراکی با منشأ حیوانی، بررسی و احراز حلیّت مواد اولیه و فراورده‌های غذایی، بیش از پیش ضرورت دارد. لذا لحاظ مولفه شرعی به عنوان مقوله‌ای کیفی در استانداردهای ملی فراورده‌های غذایی، علاوه بر تأمین منافع شرعی، ملی و اقتصادی، به گسترش فرهنگ و اخلاق غذای پاک در سطح بین‌المللی منجر می‌شود. به دلیل تفاوت‌های اساسی که در نظرات فقهیِ مذاهب مختلف اسلامی در مورد حلیّت بعضی مواد غذایی وجود دارد، بحث تدوین استاندارد غذای حلال با دیدگاه-های متفاوتی روبرو است. این مقاله تحلیلی، به بررسی اجمالی نظرات فقهی مذاهب مختلف اسلامی در خصوص حلیّت مواد غذایی، استاندارد ملی غذای حلال و استاندارد غذای حلال کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی می‌پردازد. واژگان کلیدی: استاندارد غذای حلال، فراورده‌های حلال، ملاحظات فقهی، ملاحظات اخلاقی
واژه‌های کلیدی: استاندارد غذای حلال، فراورده‌های حلال، ملاحظات فقهی، ملاحظات اخلاقی
متن کامل [PDF 149 kb]   (5322 دریافت)    
نوع مقاله: مروري | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1391/12/19 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi M, Farrokhi R. The Halal food standard and its ethical and jurisprudence requirements. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 7 (5) :571-578
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1053-fa.html

محمدی مهرداد، فرخی رضا. استاندارد غذای حلال و ملاحظات فقهی و اخلاقی آن. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1391; 7 (5) :571-578

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1053-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645