اثر ترکیبات طبیعی و خارجی شیر و فراورده های لبنی در پیشگیری از خطر بروز انواع سرطانها
|
سعیده اسمعیلی ، حسین داوودی ، امیر محمد مرتضویان* ، سجاد عبدی  |
|
|
چکیده: (8484 مشاهده) |
سرطان یکی از علل عمده مرگ و ناتوانی در جهان میباشد. مشاهدات نشان میدهد که تقریباً 40%-30% موارد سرطان از طریق اصلاح عوامل تغذیهای و الگوی مصرف مواد غذایی قابل پیشگیری میباشد. شیر و فراوردههای لبنی، مواد غذایی فرا سودمندی هستند که اثر مستقیم و قابل توجهی بر سلامتی دارند و مصرف لبنیات با کاهش خطر بروز بسیاری از سرطانها ارتباط دارد. هدف از این مطالعه، مروری بر اثرات پیشگیرانه مصرف لبنیات بر خطر بروز انواع سرطانها و همچنین بررسی نقش ترکیبات مختلف که به طور طبیعی و یا اگزوزژن در شیر و فراوردههای لبنی وجود دارند و در پیشگیری از خطر بروز سرطانها نقش دارند، میباشد.
مطالعات متعددی نشان میدهند که مصرف لبنیات با کاهش خطر بروز بسیاری از سرطانها به دلیل حضور ترکیباتی مانند ویتامین D، اسید لینولئیک، کلسیم، پروتئینهایی مانند کازئین، پروتئینهای آب پنیری ، لاکتوفرین که بالقوه دارای خاصیت ضد سرطانی هستند، در ارتباط است. از طرفی استفاده از فراوردههای لبنی فراسودمند و یا محصولات تخمیری در تشدید این خاصیت نقش بهسزایی دارند.
شواهد کافی و قانع کننده هزاران سال مصرف نشان میدهد که فراوردههای لبنی تاثیر قطعی در سلامت و حفظ آن و بقا و طول عمر دارند. در نهایت، مصرف نرمال فراوردهای لبنی با استانداردهای بهداشتی بالا به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متنوع و مغذی بنا به ضرورت مصرف آنها در حفظ سلامت دندانها و استخوانها و مقابله با پوکی استخوان و فشار خون بالا و دیابت نوع 2 و سندروم متابولیک و همچنین پیشگیری از بروز و بهبود برخی از سرطانها باید ترغیب شود.
کلید واژه: شیر، فراوردههای لبنی، سرطان، پیشگیری |
|
واژههای کلیدی: شیر، فراوردههای لبنی، سرطان، پیشگیری |
|
متن کامل [PDF 286 kb]
(3451 دریافت)
|
نوع مقاله: مروري |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1391/12/24 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|