[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 5 صفحات 701-689 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ترکیبات طبیعی و خارجی شیر و فراورده ‏های لبنی در پیشگیری از خطر بروز انواع سرطان‏ها
سعیده اسمعیلی ، حسین داوودی ، امیر محمد مرتضویان* ، سجاد عبدی
چکیده:   (8484 مشاهده)
سرطان یکی از علل عمده مرگ و ناتوانی در جهان می‌باشد. مشاهدات نشان می‌دهد که تقریباً 40%-30% موارد سرطان از طریق اصلاح عوامل تغذیه‌ای و الگوی مصرف مواد غذایی قابل پیشگیری می‌باشد. شیر و فراورده‏های لبنی، مواد غذایی فرا سودمندی هستند که اثر مستقیم و قابل توجهی بر سلامتی دارند و مصرف لبنیات با کاهش خطر بروز بسیاری از سرطان‏ها ارتباط دارد. هدف از این مطالعه، مروری بر اثرات پیشگیرانه مصرف لبنیات بر خطر بروز انواع سرطان‏ها و هم‌چنین بررسی نقش ترکیبات مختلف که به طور طبیعی و یا اگزوزژن در شیر و فراورده‏های لبنی وجود دارند و در پیشگیری از خطر بروز سرطان‏ها نقش دارند، می‏باشد. مطالعات متعددی نشان می‌دهند که مصرف لبنیات با کاهش خطر بروز بسیاری از سرطان‌ها به دلیل حضور ترکیباتی مانند ویتامین D، اسید لینولئیک، کلسیم، پروتئین‌هایی مانند کازئین، پروتئین‌های آب پنیری ، لاکتوفرین که بالقوه دارای خاصیت ضد سرطانی هستند، در ارتباط است. از طرفی استفاده از فراورده‌های لبنی فراسودمند و یا محصولات تخمیری در تشدید این خاصیت نقش به‌سزایی دارند. شواهد کافی و قانع کننده هزاران سال مصرف نشان می‌دهد که فراورده‌های لبنی تاثیر قطعی در سلامت و حفظ آن و بقا و طول عمر دارند. در نهایت، مصرف نرمال فراورد‌های لبنی با استانداردهای بهداشتی بالا به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متنوع و مغذی بنا به ضرورت مصرف آن‌ها در حفظ سلامت دندان‌ها و استخوان‌ها و مقابله با پوکی استخوان و فشار خون بالا و دیابت نوع 2 و سندروم متابولیک و هم‌چنین پیشگیری از بروز و بهبود برخی از سرطان‌ها باید ترغیب شود. کلید واژه: شیر، فراورده‌های لبنی، سرطان، پیشگیری
واژه‌های کلیدی: شیر، فراورده‌های لبنی، سرطان، پیشگیری
متن کامل [PDF 286 kb]   (3451 دریافت)    
نوع مقاله: مروري | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1391/12/24 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Esmaeili S, Davoodi H, Mortazavian A, Abdi S. The preventive effects of indigenous and exogenesis milk and milk products ingredients on cancers. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 7 (5) :689-701
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1071-fa.html

اسمعیلی سعیده، داوودی حسین، مرتضویان امیر محمد، عبدی سجاد. اثر ترکیبات طبیعی و خارجی شیر و فراورده ‏های لبنی در پیشگیری از خطر بروز انواع سرطان‏ها. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1391; 7 (5) :689-701

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1071-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4692