[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 5 صفحات 737-743 برگشت به فهرست نسخه ها
کاربرد مدل‌سازی ریاضی و میکروبیولوژی پیشگو در صنایع غذایی
مریم شهنیا، بهراد رادمهر، مهران قاسملو، رامین خاکسار*
چکیده:   (7757 مشاهده)
افزایش شیوع بیماری‌های ناشی از مواد غذایی همواره ضررهای اجتماعی و اقتصادی به جامعه وارد می‌سازد و بنابراین نیاز به تحقیق برای روش‌های جدید جلوگیری از آلودگی مواد غذایی همواره احساس می‌شود. در سال‌های اخیر افزایش قابل توجهی در بررسی مدل‌های ریاضی در میکروبیولوژی پیش‌گو به وجود آمده است که قابلیت تخمین رشد میکروبی را به روش ارزان‌تر و آسان‌تر ممکن می‌سازد. اطلاعات جمع‌آوری شده مربوط به رفتار میکروبی به صورت مدل‌های ریاضی ارائه می‌شود. به عبارت دیگر مدل میکروبیولوژیکی غذایی پیش‌گو یک بیان ریاضی است که رشد، بقاء یا غیر فعال شدن یک ریز سازواره را توصیف می‌کند که با استفاده از اطلاعات دقیق و جزئیات مربوط به پاسخ‌های ریز سازواره ‌ها به شرایط محیطی کیفیت و سلامت میکروبیولوژیکی مواد غذایی ارائه می‌کند. واژگان کلیدی: غذا، میکروبیولوژی پیش‌گو، رشد، غیر فعال‌سازی
واژه‌های کلیدی: غذا، میکروبیولوژی پیش‌گو، رشد، غیر فعال‌سازی
متن کامل [PDF 164 kb]   (4738 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: ۱۳۹۱/۱۲/۲۴ | پذیرش: ۱۳۹۲/۸/۲۸ | انتشار: ۱۳۹۲/۸/۲۸
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahnia M, Radmehr B, Ghasemlou M, Khaksar R. Application of mathematical modeling and predictive microbiology in food science. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2013; 7 (5) :737-743
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1075-fa.html

شهنیا مریم، رادمهر بهراد، قاسملو مهران، خاکسار رامین. کاربرد مدل‌سازی ریاضی و میکروبیولوژی پیشگو در صنایع غذایی. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1391; 7 (5) :737-743

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1075-fa.html



دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4071