[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 5 صفحات 820-811 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثرات بیولوژیک کازئین و پپتیدهای زیست فعال مشتق شده از کازئین
رقیه شهبازی ، حسین داودی* ، امیر محمد مرتضویان ، سعیده اسمعیلی
چکیده:   (8365 مشاهده)
کازئین دارای ویژگی‌های بیولوژیکی و فیزیولوژیکی مهمی در ارتباط با ارتقاء سلامتی و پیشگیری از بیماری‌ها می‏باشد. فعالیت ضد سرطانی، کاهش عوامل خطر زمینه ساز بیماری‌های قلبی عروقی و اثرات ضد پوسیدگی دندان به کازئین ارتباط داده شده است. بعلاوه کازئین به عنوان منبع غنی پپتیدهای زیست فعال شناخته شده است. نقش‌های فیزیولوژیکی گوناگونی از قبیل ویژگی‌های شبه اپیوئیدی، تنظیم کننده پاسخ‌های ایمنی، مهارکنندگی ACE و ضد پرفشاری خون ، ضد باکتریایی و ضد ویروسی به این پپتیدها نسبت داده شده است. هدف این مطالعه مروری بررسی اثرات بیولوژیک کازئین و پپتیدهای حاصل از هیدرولیز کازئین می‏باشد. برای دستیابی به مقالات مورد نظر پایگاه داده‌های pubmed، science direct،google scholar و springer مورد جستجو قرار گرفتند. مطالعات سلولی، حیوانی و انسانی انجام شده بین سال‌های 1980 تا 2012، وارد این مطالعه شدند. بازنگری مطالعات مختلف نشان دهنده اثرات مفید بیولوژیک کازئین و پپتیدهای حاصل از آن بر جنبه‌های مختلف سلامتی می‏باشند. مطالعات متعدد نشان می‌دهند کازئین و پپتیدهای حاصل از آن می‌توانند از بروز و رشد تومور جلوگیری کرده و روند کارسینوژنز را مهار کنند. کازئین و محصولات حاصل از هیدرولیز آن از طریق کاهش عوامل خطر ساز بروز بیماری‌های قلبی عروقی از قبیل کاهش سطح کلسترول خون و فشار خون در پیشگیری از بروز و پیشرفت بیماری‌های قلبی عروقی نقش دارند. همچنین کازئین و پپتیدهای آن با مهار عملکرد باکتری‌های مؤثر در پوسیدگی دندان، پایداری آمورفس‌های کلسیم فسفات و کاهش انحلال بلورهای هیدروکسی آپاتیت از پوسیدگی دندان پیشگیری می‏کنند. پپتیدهای حاصل از کازئین با اثر بر تکثیر و فعالیت سلول‌های ایمنی در تنظیم پاسخ‌های ایمنی نقش دارند. در مجموع، با توجه به اعمال گسترده بیولوژیکی کازئین و پپتیدهای زیست فعال حاصل از آن در ارتباط با سلامتی، پیشگیری و بهبود بیماری‌ها، به نظر می‌رسد توصیه به استفاده از این پروتئین‏ها در افراد سالم و بیمار مفید باشد. دستیابی به داده‏های کافی بر اساس مطالعات انسانی برای اثبات اثرات این پروتئین‏ها در ارتباط با ارتقاء سلامتی ضروری به نظر می‌رسد. واژگان کلیدی: پروتئن‏های شیر، کازئین، پپتیدهای زیست فعال، اثرات بیولوژیک
متن کامل [PDF 234 kb]   (5302 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1391/12/26 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahbazi R, Davoodi H, Mortazavian A, Esmaeili S. The biologic effects of casein and casein-derived bioactive peptides. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 7 (5) :811-820
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1082-fa.html

شهبازی رقیه، داودی حسین، مرتضویان امیر محمد، اسمعیلی سعیده. بررسی اثرات بیولوژیک کازئین و پپتیدهای زیست فعال مشتق شده از کازئین. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1391; 7 (5) :811-820

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1082-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4691