نسل جدید بستهبندی فعال مواد غذایی بر پایهی نانوذرات: مروری بر سازوکار و خواص ضد میکروبی نانوذرات نقره
|
حکیمه اسماعیل زاده ، رامین خاکسار* ، پروانه سنگ پور ، علی خانلرخانی ، نرجس کریمی  |
|
|
چکیده: (9874 مشاهده) |
بستهبندی ضدمیکروبی فعال علاوه بر حفظ ماده غذایی از شرایط محیطی، قادر به مهار یا کاهش رشد میکروارگانیسمها و افزایش مدت ماندگاری غذا میباشد. نانو مواد ضدمیکروبی به دلیل دارا بودن نسبت سطح به حجم بالا و سطح تماس بیشتر کارایی بهتری در مقابله با میکروارگانیسمها دارند. در این میان نانو ذرات نقره فعالیت ضدمیکروبی بینظیری علیه دستهی وسیعی از میکروارگانیسمها نشان داده و اخیراً مورد توجه بسیاری از پژوهشگران قرار گرفتهاند.
برای نگارش مقالهی مروری حاضر پایگاه دادههای Science Direct، Google Scholar، Springer و Wiley جستجو شده و دادههای بین سالهای 2000 تا 2012 مورد استفاده قرار گرفتند.
نقره در ابعاد نانو در مقایسه با ترکیبات معمولی نقره اثر ضدمیکروبی بسیار قویتری داشته و در ترکیب با طیف وسیعی از مواد بستهبندی میتواند بهکار رود. نانوذرات نقره علیه بسیاری از باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی موثرند. مکانیسم اثر آن از طریق ایجاد استرس اکسیداتیو بوده و با تماس سطحی یا آزاد سازی از ماتریس بستهبندی این اثر را اعمال میکند.
نانوذرات نقره میتوانند به طور موفقیت آمیزی در بستهبندی مواد غذایی یا سطوح در تماس با غذا استفاده شده و به طور معنی داری باعث کاهش رشد میکروارگانیسمهای عامل فساد و پاتوژن شوند.
واژگان کلیدی: نانوذرات نقره، ضد میکروبی، بستهبندی فعال |
|
واژههای کلیدی: نانوذرات نقره، ضد میکروبی، بستهبندی فعال |
|
متن کامل [PDF 160 kb]
(4003 دریافت)
|
نوع مقاله: مروري |
موضوع مقاله:
صنايع غذايي دریافت: 1391/12/27 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|