[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 5 صفحات 844-837 برگشت به فهرست نسخه ها
نسل جدید بسته‌بندی فعال مواد غذایی بر پایه‌ی نانوذرات: مروری بر سازوکار و خواص ضد میکروبی نانوذرات نقره
حکیمه اسماعیل زاده ، رامین خاکسار* ، پروانه سنگ پور ، علی خانلرخانی ، نرجس کریمی
چکیده:   (9287 مشاهده)
بسته‌بندی ضدمیکروبی فعال علاوه بر حفظ ماده غذایی از شرایط محیطی، قادر به مهار یا کاهش رشد میکروارگانیسم‌ها و افزایش مدت ماندگاری غذا می‌باشد. نانو مواد ضدمیکروبی به دلیل دارا بودن نسبت سطح به حجم بالا و سطح تماس بیش‌تر کارایی بهتری در مقابله با میکروارگانیسم‌ها دارند. در این میان نانو ذرات نقره فعالیت ضدمیکروبی بی‌نظیری علیه دسته‌ی وسیعی از میکروارگانیسم‌ها نشان داده و اخیراً مورد توجه بسیاری از پژوهشگران قرار گرفته‌‌اند. برای نگارش مقاله‌ی مروری حاضر پایگاه داده‌های Science Direct، Google Scholar، Springer و Wiley جستجو شده و داده‌های بین سال‌های 2000 تا 2012 مورد استفاده قرار گرفتند. نقره در ابعاد نانو در مقایسه با ترکیبات معمولی نقره اثر ضدمیکروبی بسیار قوی‌تری داشته و در ترکیب با طیف وسیعی از مواد بسته‌بندی می‌تواند به‌کار رود. نانوذرات نقره علیه بسیاری از باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی موثرند. مکانیسم اثر آن از طریق ایجاد استرس اکسیداتیو بوده و با تماس سطحی یا آزاد سازی از ماتریس بسته‌بندی این اثر را اعمال می‌کند. نانوذرات نقره می‌توانند به طور موفقیت آمیزی در بسته‌بندی مواد غذایی یا سطوح در تماس با غذا استفاده شده و به طور معنی داری باعث کاهش رشد میکروارگانیسم‌های عامل فساد و پاتوژن شوند. واژگان کلیدی: نانوذرات نقره، ضد میکروبی، بسته‌بندی فعال
واژه‌های کلیدی: نانوذرات نقره، ضد میکروبی، بسته‌بندی فعال
متن کامل [PDF 160 kb]   (3814 دریافت)    
نوع مقاله: مروري | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1391/12/27 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Esmailzadeh H, Khaksar R, Sangpour P, Khanlarkhani A, Karimi N. New generation of food packaging based on nanoparticles: A review on mechanism and antimicrobial properties of silver nanoparticles. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 7 (5) :837-844
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1085-fa.html

اسماعیل زاده حکیمه، خاکسار رامین، سنگ پور پروانه، خانلرخانی علی، کریمی نرجس. نسل جدید بسته‌بندی فعال مواد غذایی بر پایه‌ی نانوذرات: مروری بر سازوکار و خواص ضد میکروبی نانوذرات نقره. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1391; 7 (5) :837-844

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1085-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4657