کاربرد فیلتراسیون غشایی در صنعت ماءالشعیر
|
لیلا پیوسته رودسری ، پریوش هراتیان ، سارا سهراب وندی* ، سجاد لله گانی ، البرز بوستانی  |
|
|
چکیده: (10997 مشاهده) |
ماءالشعیر یکی از نوشیدنیهای پرمصرف جهان به شمار میآید. یکی از دلایل با اهمیت در این محبوبیت، طعم مطلوب و رنگ جذاب ماءالشعیر است. به منظور دستیابی به رنگ و شفافیت مطلوب در این نوشیدنی، فراوری جداسازی غشایی رو به گسترش است. در اثر استفاده از این نوع فراوری، درشت- مولکولهای محلول عامل طعم و ویژگیهای فراسودمند ماءالشعیر به خوبی حفظ میشود در حالیکه ذرات کلوئیدی عامل کدورت و سلولهای مخمر از فرآورده جدا میشود. بنابراین طی چند سال اخیر مطالعات بسیاری در خصوص فرآیند "میکروفیلتراسیون جریان متقاطع" به عنوان یک روش جداسازی در صنعت ماءالشعیرسازی انجام شده است. شفافسازی و پاستوریزهکردن یکی از کاربردهای عمده میکروفیلتراسیون جریان متقاطع در صنایع ماءالشعیرسازی است. این نوع جداسازی مشکلات عمدهای نظیر انسداد غشا را به همراه دارد. یکی از محدودیتهای اساسی استفاده از فرایندهای غشایی، میزان جریان عبوری فرآورده از غشا است و این موضوع به طور واررون تحت تأثیر لایه موقت تشکیل شده از ترکیباتی است که نمی توانند از فیلتر غشایی عبور نمایند. این پدیده که پلاریزاسیون غلظتی نامیده میشود در مراحل ابتدایی فیلتراسیون، سبب کاهش سریع جریان عبوری از غشا میشود. بنابراین هدف از این مطالعه، بررسی اثر شاخصهای موثر بر فیلتراسیون (مانند دما، فشار، نوع و اندازه منافذ غشا) و مکانیسم انسداد غشایی است.
واژگان کلیدی: انسداد غشایی، جریان، غشا، میکروفیلتراسیون |
|
واژههای کلیدی: انسداد غشایی، جریان، غشا، میکروفیلتراسیون |
|
متن کامل [PDF 551 kb]
(6113 دریافت)
|
نوع مقاله: مروري |
موضوع مقاله:
صنايع غذايي دریافت: 1391/12/27 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|