[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 5 صفحات 980-973 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی جنبه‌های مرتبط با سلامتی پروتئین whey
رقیه شهبازی ، حسین داودی* ، سعیده اسمعیلی ، امیر محمد مرتضویان
چکیده:   (7369 مشاهده)
پروتئین whey دارای ویژگی های تغذیه ای و بیولوژیکی مهمی در ارتباط با ارتقاء سلامتی و پیشگیری از بیماری ها می‌باشد. نقش ضد باکتریایی و ضد ویروسی، بهبود عملکرد سیستم ایمنی، فعالیت ضد سرطانی، نقش در کاهش وزن و سایر اثرات متابولیک به پروتئین های whey ارتباط داده شده است. بعلاوه پروتئین whey از ارزش تغذیه ای بالایی برخوردار بوده و دارای سطوح بالایی از اسیدهای آمینه ضروری و شاخه دار می‌باشد. هدف این مطالعه مروری بررسی اثرات whey در ارتباط با سلامتی می‌باشد. برای این منظور پایگاه داده های pubmed، science direct، google scholar و springer جستجو قرار گرفتند و مطالعات سلولی، حیوانی و انسانی انجام شده بین سال‌های 1980 تا 2012، وارد این مطالعه شدند. بازنگری مطالعات مختلف نشان دهنده اثرات مفید پروتئین whey بر جنبه های مختلف سلامتی می‌باشند. مطالعات متعدد نشان می‌دهند مکمل‌یاری با پروتئین های whey می‌تواند از بروز و رشد تومور جلوگیری کرده و روند کارسینوژنز را مهار کند. پروتئین whey از طریق تحریک پاسخ های ایمنی، افزایش تعداد سلول های ایمنی و افزایش سطح گلوتاتیون، باعث ارتقاء عملکرد سیستم ایمنی می‌شود. از سوی دیگر، اثرات whey در پیشگیری از فعالیت گستره ی وسیعی از باکتری ها و ویروس های مختلف از قبیل باکتری های گرم مثبت و ویروس ایدز اثبات شده است. همچنین، whey از طریق تحریک ارسال سیگنال های سیری مرتبط با مسیرهای کوتاه مدت و بلند مدت تنظیم اشتها، درکاهش میزان انرژی دریافتی و کاهش وزن نقش دارد. در مجموع، با توجه به اعمال گسترده بیولوژیکی پروتئین whey در ارتباط با سلامتی، پیشگیری و بهبود بیماری ها ، به نظر می‌رسد توصیه به استفاده از این پروتئین ها در افراد سالم و بیمار مفید باشد. واژگان کلیدی: پروتئین whey ، ارزش تغذیه ای ، اثرات درمانی، ویژگی های بیولوژیکی
واژه‌های کلیدی: پروتئین whey، ارزش تغذیه ای، اثرات درمانی، ویژگی های بیولوژیکی
متن کامل [PDF 194 kb]   (2934 دریافت)    
نوع مقاله: مروري | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1391/12/27 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahbazi R, Davoodi H, Esmaeili S, Mortazavian A. Health-related aspect of whey proteins. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 7 (5) :973-980
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1090-fa.html

شهبازی رقیه، داودی حسین، اسمعیلی سعیده، مرتضویان امیر محمد. بررسی جنبه‌های مرتبط با سلامتی پروتئین whey. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1391; 7 (5) :973-980

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1090-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645