بررسی میزان و نوع مایعات مصرفی در جمعیت بزرگسال شهر تهران در سال 1390
|
مرتضی عبداللهی ، عصمت ناصری* ، دالی بنداریان زاده ، بهنوش محمدپوراهرنجانی ، آناهیتا هوشیار راد  |
|
|
چکیده: (7966 مشاهده) |
سابقه و هدف: آبرسانی (هیدراسیون) کافی به بدن برای داشتن عملکرد جسمی و ذهنی مناسب ضروری است، ولی تاکنون در این خصوص بررسی جامعی در کشور صورت نگرفته است. بررسی حاضر با هدف تعیین نو ع و میانگین مصرف انواع مایعات در شهروندان بزرگسال تهرانی در سال 1390 انجام شد.
مواد و روشها: این بررسی در قالب یک بررسی توصیفی مقطعی روی 572 نفر در سه گروه سنی 18 تا 29، 30 تا 49 و 50 تا 65 سال از سه منطقهی شمال، مرکز و جنوب تهران انجام شد. این سه منطقه به ترتیب نمایندهی وضعیت اقتصادی اجتماعی مرفه، متوسط و کم درآمد بودند. ابزار جمعآوری اطلاعات، دو پرسشنامهی "اطلاعات جمعیتی و سلامت عمومی" و "یادداشت مایعات 7 روزه" بود. برنامهی ورود دادهها درمحیط MS Access طراحی شد. تجزیه و تحلیل دادهها بانرمافزار SPSS16 صورت گرفت.
یافتهها: میانگین مصرف مایعات در کل افراد مورد بررسی 9/1 لیتر در روز و بار مصرف در حدود 3± 6/9 بار در روز به دست آمد. نیمیاز مایعات دریافتی به آب اختصاص داشت و نوشیدنیهای داغ در جایگاه دوم قرار داشتند. میانگین مصرف مایعات در مردان 2/2 و در زنان 7/1 لیتر در روز بود (001/0p<). میانگین مصرف در گروه سنی 18 تا 29 سال حدود 8/1، در گروه 30 تا 49 سال 0/2 و در گروه 50 تا 65 سال 9/1 لیتر بود. مقدار مصرف مایعات در منطقهی کمدرآمد 1/2 لیتر بود که از میانگین دو منطقهی متوسط و مرفه به طور معنیداری بیشتر بود (001/0p<). میانگین مصرف مایعات در افراد چاق (2/2 لیتر) و دارای اضافه وزن (1/2 لیتر) به طور معنیداری بیشتر از افراد کموزن (3/1 لیتر) و با وزن طبیعی (8/1 لیتر) بود (001/0p<).
نتیجهگیری: میانگین مصرف مایعات در بزرگسالان شهر تهران مشابه برخی گزارشهای ارائه شده در سایر کشورها ولی کمتر از مقادیر توصیه شده توسطWHO بود. علت عمدهی اختلاف مصرف بین تمام گروهها مصرف بیشتر آب و مایعات داغ بود.
واژگان کلیدی: مایعات مصرفی، مصرف آب، نوشیدنیها، ساکنان تهران |
|
واژههای کلیدی: مایعات مصرفی، مصرف آب، نوشیدنیها، ساکنان تهران |
|
متن کامل [PDF 247 kb]
(7790 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1392/2/8 | پذیرش: 1392/2/10 | انتشار: 1392/2/10
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|