[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 9، شماره 2 - ( تابستان 1393 ) ::
جلد 9 شماره 2 صفحات 18-11 برگشت به فهرست نسخه ها
شناسایی تقلب شیر گاو در پنیرهای گوسفندی (برند لیقوان) از طریق PCR اختصاصی
فرزانه تفویضی* ، سید حسین هلالات
دانشگاه ازاد اسلامی واحد پرند ، farzanehtafvizi54@gmail.com
چکیده:   (8246 مشاهده)
سابقه و هدف: روش‌های مولکولی از جمله واکنش زنجیره‌ای پلی‌مراز قادر به شناسایی و تمایز شیر گونه‌های نزدیک به هم (گاو و گوسفند) در محصولات لبنی می‌باشند. هدف از تحقیق حاضر، توسعه روش واکنش زنجیره‌ای پلی‌مراز جهت شناسایی تقلب شیر گاو در پنیرهای گوسفندی (برند لیقوان) و تأیید برچسب حک شده بر روی محصولات می‌باشد. مواد و روشها: در این مطالعه، 18 پنیر با برچسب 100% گوسفندی از سوپر مارکت‌های شهر تهران جمع آوری شد. استخراج DNA ژنومی از پنیرها صورت گرفت. واکنش PCR جهت شناسایی DNA گاو در پنیرهای گوسفندی با استفاده از پرایمر مختص ژن سیتوکروم b میتوکندریایی بهینه‌‌سازی شد و نتایج بر روی ژل آگارز مورد بررسی قرار گرفت. یافتهها: واکنش بهینه سازی شده PCR بر اساس تکثیر ژنوم میتوکندریایی، سبب تکثیر قطعه bp 274 با DNA گاوی و قطعه bp336 با DNA گوسفندی گردید. نتایج نشان داد که از 18 برند پنیر گوسفندی مورد مطالعه، 11 برند دارای شیر گاو بودند که برخلاف برچسب اعلام شده بر روی محصولات می‌باشد. این امر تقلب انجام یافته توسط شرکت تولید کننده را به اثبات می‌رساند. نتیجه گیری: روش واکنش زنجیره‌ای پلی‌مراز، روش بسیار دقیق، سریع و آسان جهت شناسایی تقلبات موجود در پنیر گوسفندی و سایر محصولات لبنی می‌باشد. واژگان کلیدی: پنیر گوسفندی، سیتوکروم b میتوکندریایی، واکنش زنجیره ای پلی‌مراز
واژه‌های کلیدی: واژگان کلیدی: پنیر گوسفندی، سیتوکروم b میتوکندریایی، واکنش زنجیره ای پلی‌مرازاز
متن کامل [PDF 220 kb]   (3187 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1392/7/7 | پذیرش: 1392/10/3 | انتشار: 1393/5/5
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tafvizi F, Helalat H. Detection of adulteration of sheep cheese (Lyghvan Brand) with cow’s milk by a specific PCR method. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2014; 9 (2) :11-18
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1307-fa.html

تفویضی فرزانه، هلالات سید حسین. شناسایی تقلب شیر گاو در پنیرهای گوسفندی (برند لیقوان) از طریق PCR اختصاصی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1393; 9 (2) :11-18

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1307-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 2 - ( تابستان 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645