[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1392 ) ::
جلد 8 شماره 2 صفحات 50-41 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی ارتباط شاخص تغذیه‌ی سالم جایگزین با خطر 10 ساله‌ی بیماری‌های قلبی عروقی در کارمندان مرد شاغل در بخش دولتی، تهران، 1391
نسترن حریری ، عصمت ناصری* ، آناهیتا هوشیار راد ، فرید زایری ، دالی بنداریان زاده
چکیده:   (8366 مشاهده)
سابقه و هدف: شناسایی زودهنگام افرادِ در معرض خطر و اصلاح رفتارهای پرخطر همواره از اولویت‌های نظام بهداشتی به شمار می‌رود. استفاده از روش‌های تشخیصی کم‌هزینه‌تر گام مؤثری برای نیل به این هدف است. شاخص تغذیه‌ی سالم جایگزین می‌تواند یکی از این روش‌ها باشد. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی ارتباط شاخص تغذیه‌ی سالم جایگزین با خطر 10 ساله بیماری‌های قلبی عروقی انجام شد. مواد و روشها: در این مطالعه‌ی مقطعی 235 مرد کارمند بالای 30 سال شرکت کردند که به صورت غیرتصادفی انتخاب شده بودند. امتیاز شاخص تغذیه‌ی سالم جایگزین براساس پرسشنامه‌‌ی بسامد خوراک نیمه‌کمّی و مصرف روغن و خطر 10 ساله‌ی بیماری‌های قلبی عروقی با استفاده از امتیاز خطر فرامینگهام محاسبه شد. کلسترول تام ،کلسترول HDL، قند خون ناشتا و فشار خون افراد برای محاسبه اجزای این امتیاز اندازه‌گیری شد. یافتهها: امتیاز شاخص تغذیه‌ی سالم جایگزین ارتباط معنی‌داری با خطر 10 ساله‌ی بیماری‌های قلبی عروقی نشان نداد (07/0= p، 12/0- = r) ولی برخی اجزای آن مانند گروه آجیل و سویا (02/0=p، 15/0- =r) و گروه میوه‌‌ها (04/0=p، 13/0- =r) با کاهش خطر بیماری ارتباط معکوس معنی‌داری داشتند. براساس نتایج مدل رگرسیون خطی چندگانه به روش گام به گام، به ازای هر سروینگ افزایش در مصرف گروه آجیل و سویا به طور متوسط خطر بیماری 5/2% کاهش یافت (02/0=p، 527/2-=B). این روابط بعد از تعدیل متغیر مخدوشگر انرژی دریافتی از بین رفت. نتیجه گیری: در پژوهش حاضر، ارتباط معنی‌داری بین شاخص تغذیه‌ی سالم جایگزین و خطر 10 ساله‌ی بیماری‌های قلبی عروقی مشاهده نشد. واژگان کلیدی: بیماری‌های قلبی عروقی، شاخص تغذیه‌ی سالم جایگزین، امتیاز خطر فرامینگهام
واژه‌های کلیدی: بیماری‌های قلبی عروقی، شاخص تغذیه‌ی سالم جایگزین، امتیاز خطر فرامینگهام
متن کامل [PDF 257 kb]   (3552 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1392/8/6 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hariri N, Nasseri E, Houshiar-Rad A, Zayeri F, Bondarianzadeh D. Association between Alternative Healthy Eating Index and 10-year risk of cardiovascular diseases in male-employees in the public sector in Tehran, 1391 . Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 8 (2) :41-50
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1338-fa.html

حریری نسترن، ناصری عصمت، هوشیار راد آناهیتا، زایری فرید، بنداریان زاده دالی. ارزیابی ارتباط شاخص تغذیه‌ی سالم جایگزین با خطر 10 ساله‌ی بیماری‌های قلبی عروقی در کارمندان مرد شاغل در بخش دولتی، تهران، 1391. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1392; 8 (2) :41-50

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1338-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4692