[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1392 ) ::
جلد 8 شماره 2 صفحات 58-51 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی کارآیی روش طیف‌نگار فروسرخ تبدیل فوریه در تشخیص مخمرهای مولد شیرین‌کننده‌های کم‌کالری
غلامرضا قزلباش* ، ایرج نحوی
چکیده:   (6650 مشاهده)
سابقه و هدف: جداسازی و نگهداری مخمرها با قابلیت استفاده در صنایعی نظیر غذا و دارو به روش‌های شناسایی دقیق و سریع نیاز دارد. سیستم‌های قدیمی شناسایی مخمرها دارای معایب زیادی است و روش‌های جدید ملکولی با وجود کارایی و قابلیت شناسایی وسیع مخمرها بسیار گران و غیر قابل کاربرد در آزمایش‌های روزانه هستند. هدف از این بررسی دست‌یابی به روشی ساده و سریع در جهت شناسایی مخمرها بود. مواد و روشها: در این پژوهش هفت سویه‌ی مخمری شامل دو سویه استاندارد مولد شیرین‌کننده‌‌ی فاقد کالری، دو سویه‌ی استاندارد غیرمولد و سه سویه محیطی مولد به منظور مقایسه‌ی کارآیی روش طیف‌نگار فروسرخ تبدیل فوریه و تکنیک ملکولی در شناسایی مخمرها بررسی شدند. یافتهها: مخمرهای مشابه و غیرمشابه (از لحاظ جنس و گونه) به ترتیب طیف‌های مشابه و متفاوتی نشان دادند. ارزیابی کمّی این سویه-های مخمری با استفاده از تشابه طیف‌ها در نواحی پلی‌ساکاریدی، پروتئینی و اسیدهای چرب انجام ‌شد. نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که از طیف‌نگار فروسرخ تبدیل فوریه می‌توان به عنوان یک تکنیک سریع و مؤثر در شناسایی مخمرها استفاده کرد. مزایای این روش به عنوان یک روش جدید شناسایی مخمرها در سادگی آماده‌سازی نمونه‌ها، زمان کوتاه انجام آنالیز و اعتبار آن است. واژگان کلیدی: FT-IR، شیرین‌کننده‌های کم کالری، RNA ریبوزومی، مخمرها
واژه‌های کلیدی: FT-IR، شیرین‌کننده‌های کم کالری، RNA ریبوزومی، مخمرها
متن کامل [PDF 486 kb]   (2189 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1392/8/6 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghezelbash G, Nahvi I. Assessing the efficiency of FT-IR for identification of low-calorie-sweetener-producing yeast strains . Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 8 (2) :51-58
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1339-fa.html

قزلباش غلامرضا، نحوی ایرج. ارزیابی کارآیی روش طیف‌نگار فروسرخ تبدیل فوریه در تشخیص مخمرهای مولد شیرین‌کننده‌های کم‌کالری. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1392; 8 (2) :51-58

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1339-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645