[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 4، شماره 1 - ( 2-1388 ) ::
جلد 4 شماره 1 صفحات 38-33 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی شرایط تولید رامنولیپید حاصل از سویه‌های مختلف سودوموناس آئروژینوزا
فرزانه امینی ، نسرین صمدی* ، مهدیه هرانده ، مریم نقدی ، انوشه شریفیان
، samadin@sina.tums.ac.ir
چکیده:   (20977 مشاهده)
سابقه و هدف: رامنولیپید‌ها به گروه بیوسورفاکتانت‌های گلیکولیپیدی متعلق هستند و اولین بار از سودوموناس آئروژینوزا جدا شدند. رامنولیپید‌ها به دلیل سمیت پایین، زیست تخریب پذیری و عملکرد انتخابی، جایگزین مناسبی برای سورفاکتانت‌های صناعی هستند. با توجه به مزایا و موارد کاربرد گسترده بیوسورفاکتانت ها، هدف از این تحقیق، بررسی شرایط تولید بیوسورفاکتانت‌های حاصل از سودوموناس آئروژینوزا 9027ATCC و دو سویه جهش یافته 6M و 34M بود. مواد و روش‌ها: محیط کشت تولید رامنولیپید (Lindhardt) حاوی منابع مختلف کربن، توسط هر یک از سویه‌های سودوموناس آئروژینوزا به طور جداگانه تلقیح شد. سپس محیط کشت در شیکر انکوباتور با زمان، دما و دورهای مختلف قرار داده شد. رامنولیپید‌ها با اسیدی کردن محیط (2< pH ) رسوب داده شدند و سپس با استفاده از حلال‌های آلی استخراج شدند. یافته‌ها‌: نتایج نشان دادند که نوع منبع کربن استفاده شده در محیط کشت، سویه باکتریایی، دما و دور گرمخانه گذاری از عوامل مهم در تولید رامنولیپید هستند. بیشترین غلظت رامنولیپید (g/l 21/2) توسط سویه 34 M در دمای C˚30 و دور rpm150 پس از 7 روز گرمخانه گذاری و با استفاده از روغن کانولا به عنوان منبع کربن به دست آمد. نتیجه گیری: می‌توان برای تولید مقادیر بالای رامنولیپید جهت کاربردهای غذایی، شیمیایی، دارویی و بهداشتی از سویه جهش یافته 34M استفاده کرد.
واژه‌های کلیدی: بیوسورفاکتانت، سودوموناس آئروژینوزا، رامنولیپید
متن کامل [PDF 217 kb]   (4354 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1388/4/6 | انتشار: 1388/2/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amini F, Samadi N, Harande M, Naghdi M, Sharifan A. Optimization of the production of rhamnolipids by Pseudomonas aeruginosa strains. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2009; 4 (1) :33-38
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-135-fa.html

امینی فرزانه، صمدی نسرین، هرانده مهدیه، نقدی مریم، شریفیان انوشه. بررسی شرایط تولید رامنولیپید حاصل از سویه‌های مختلف سودوموناس آئروژینوزا. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1388; 4 (1) :33-38

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-135-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 1 - ( 2-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645