[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 4، شماره 1 - ( 2-1388 ) ::
جلد 4 شماره 1 صفحات 47-39 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی روایی و پایایی پرسشنامه غربالگری سوءتغذیه بیماران به هنگام پذیرش در بیمارستان
پروین میرمیران* ، سمیه حسین پورنیازی ، حمیرا حمایلی مهربانی ، فروغ کاویان ، فریدون عزیزی
، mirmiran@endocrine.ac.ir
چکیده:   (21064 مشاهده)
سابقه و هدف: سوءتغذیه، یک مشکل عمده سلامت در بیمارستان هاست که سبب افزایش عوارض ناشی از سوءتغذیه و مرگ ومیر بیماران بستری می شود. سوءتغذیه به سهولت و با حداقل هزینه درمان می شود. بنابراین، تشخیص زود هنگام سوءتغذیه برای حمایت‌های تغذیه ای بیمار، بسیار مهم است. ابزار طراحی شده غربالگری سوءتغذیه بر اساس توصیه های انجمن تغذیه حمایتی انگلستان، افراد سوءتغذیه ای یا در معرض خطر سوءتغذیه یا افرادی را که ممکن است نیاز به حمایتهای تغذیه ای داشته باشند را تشخیص می دهد. هدف مطالعه حاضر، ارزیابی این ابزار غربالگری از نظر روایی و پایایی در بیمارستان بود. مواد و روش‌ها: 446 بیمار بالای 18 سال به صورت متوالی از بخش‌های مختلف بیمارستان طالقانی طی 24 ساعت اولیه پذیرش و طی شش ماه انتخاب شدند. برای ارزیابی روایی(validity) ابزار غربالگری، کارشناس تغذیه از بیماران یک ارزیابی کامل تغذیه ای به عنوان استاندارد به عمل آورد، شامل: اندازه گیری های قد، وزن، BMI، چربی زیر پوستی، دور میانه بازو، تاریخچه وزن، درصد کاهش وزن غیر عمدی در 3 تا 6 ماه گذشته و یک یادآمد 24 ساعته قبل از بستری در بیمارستان و همچنین وجود علائم گوارشی. نتایج حاصل از این ارزیابی با نتایج حاصل از پرسشنامه غربالگری سوء تغذیه مقایسه شد. برای ارزیابی پایایی (reliability) ابزار غربالگری، دو پرستار شاغل در بخش های بیمارستانی ابزار غربالگری سوءتغذیه را به طور مستقل از یکدیگر طی 72 ساعت اولیه پذیرش، تکمیل کردند. میزان موافقت نتایج محاسبه شد. یافته‌ها‌: درصد موافقت بین نتایج ارزیابی کامل تغذیه ای کارشناس تغذیه و ارزیابی پرستار توسط ابزار غربالگری 66 درصد بود. ابزار غربالگری دارای حساسیت 7/83 (%4/87 - 0/80 :CI95%) و ویژگی 6/84 (%1/88-1/81 :CI95%) درصد بود. ارزش اخباری مثبت و ارزش اخباری منفی به ترتیب 3/92 (%0/95-6/89 :CI95%) و 2/70 (%8/74-8/65 :CI95%) درصد بود. میانگین پایایی بین دو ارزیاب 51/0 =K بود که در محدوده متوسط بود. نتیجه گیری: ابزار غربالگری سوءتغذیه که توسط دو پرستار مختلف برای هر بیمار تکمیل شد، پایایی داشت و در مقایسه با ارزیابی های تغذیه‌ای، از روایی قابل قبولی برخوردار بود. به کمک این ابزار می‌توان بیماران سوءتغذیه را سریع شناسایی کرد.
واژه‌های کلیدی: سوءتغذیه، غربالگری، روایی، پایایی
متن کامل [PDF 222 kb]   (6120 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1388/4/6 | انتشار: 1388/2/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirmiran P, Hossein pour Niazi S, Hamayeli Mehraboni H, Kavyan F, Azizi F. Validity and reliability of a nutrition screening tool in patients admitted to hospital. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2009; 4 (1) :39-47
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-136-fa.html

میرمیران پروین، حسین پورنیازی سمیه، حمایلی مهربانی حمیرا، کاویان فروغ، عزیزی فریدون. ارزیابی روایی و پایایی پرسشنامه غربالگری سوءتغذیه بیماران به هنگام پذیرش در بیمارستان . علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1388; 4 (1) :39-47

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-136-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 1 - ( 2-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645