[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 8، شماره 3 - ( پاییز 1392 ) ::
جلد 8 شماره 3 صفحات 64-55 برگشت به فهرست نسخه ها
رابطه‌ی درک از خطر بیماری‌های قلبی عروقی بر اساس مدل باور سلامت با دریافت خوراک در گروهی از کارمندان دولت- تهران-1391
سحر درفشی قهرودی ، دالی بنداریان زاده* ، آناهیتا هوشیار راد ، عصمت ناصری ، الهام شکیبازاده ، فرید زایری
چکیده:   (8019 مشاهده)

سابقه و هدف: عادات غذایی و دریافت خوراک از عوامل مهم بروز بیماری‌های قلبی عروقی هستند و چگونگی درک افراد نسبت به خطر این بیماری‌ها بر رفتارهای پیشگیرانه جهت کاهش بروز آن تأثیر میگذارد. این مطالعه با هدف بررسی رابطه‌ی درک از خطر بیماری‌های‌ قلبی عروقی بر اساس مدل باور سلامت با دریافت خوراک در گروهی از کارمندان بخش‌های دولتی شهر تهران انجام گرفت. مواد و روشها: مطالعه به صورت مقطعی روی 270 نفر از کارمندان که از طریق نمونه‌گیری آسان انتخاب شدند، انجام گرفت: (65 زن و 205 مرد با میانگین سنی 87/6±8/40 سال). جمع‌آوری اطلاعات از طریق مصاحبه با تکمیل پرسشنامه نیمه کمی 95 قلمی بسامد خوراک و پرسشنامه‌های خودایفای درک از خطر بیماری‌های قلبی عروقی بر اساس مدل باور سلامت و عادات غذایی صورت گرفت. آنالیز آماری با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و آزمون اسپیرمن انجام شد. یافتهها: افراد با سن بالاتر درک از خطر بالاتری نسبت به بیماری داشتند(039/0=P). میانگین امتیاز درک از خطر بیماری 38/4±67/26 بود و با میزان دریافت گروه چربی ارتباط معنی‌داری داشت (019/0=P) و با افزایش هر یک واحد در امتیاز درک از خطر، میانگین این گروه 75/0 واحد کمتر شد. نتیجه گیری: از آنجا که رفتارهای تغذیه‌ای سالم برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی باید از سنین جوانی که درک افراد از خطر بیماری کمتر است نهادینه شوند، تدوین استراتژی‌های موثر تغییر رفتار برای گروه‌های سنی جوان‌تر ضروری به نظر می‌رسد. ترویج سایر رفتارهای غذایی سالم، علاوه بر تبلیغ برای کم کردن مصرف روغن و چربی نیز باید در دستور کار قرار گیرد. واژگان کلیدی: بیماری‌های قلبی عروقی، درک از خطر، مدل باور سلامت، دریافت خوراک

واژه‌های کلیدی: بیماری‌های قلبی عروقی، درک از خطر، مدل باور سلامت، دریافت خوراک
متن کامل [PDF 349 kb]   (2997 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1392/8/28 | پذیرش: 1392/8/29 | انتشار: 1392/8/29
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Darafshi Ghahroudi S, Bondarianzadeh D, , Houshiar-Rad A, Naseri E, Shakibazadeh E, Zayeri F. Relationship Between perception of cardiovascular disease risk based on the Health Belief Model and food intake in a group of public employees in Tehran, 1391. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 8 (3) :55-64
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1370-fa.html

درفشی قهرودی سحر، بنداریان زاده دالی، هوشیار راد آناهیتا، ناصری عصمت، شکیبازاده الهام، زایری فرید. رابطه‌ی درک از خطر بیماری‌های قلبی عروقی بر اساس مدل باور سلامت با دریافت خوراک در گروهی از کارمندان دولت- تهران-1391. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1392; 8 (3) :55-64

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1370-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 3 - ( پاییز 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660