بررسی شیوع سوءتغذیه و رابطه آن با متغیرهای اجتماعی واقتصادی در بیماران سرطانی مراجعه کننده به بیمارستان شهدای تجریش در سال1389
|
راضیه سروریان ، نسرین خوشنویس ، زهره امیری ، آرزو حقیقیان رودسری ، آرش رشیدی* |
|
|
چکیده: (11396 مشاهده) |
سابقه و هدف: الگوی بروز انواع مختلف سرطان در بین جمعیتهای مختلف متفاوت بوده و با عواملی نظیر مسائل شغلی، اجتماعی، فرهنگی، نژادی، جغرافیایی و تغذیهای در ارتباط میباشد. لذا این مطالعه با هدف بررسی شیوع سوءتغذیه و رابطه آن با متغیرهای اجتماعی و اقتصادی در بیماران سرطانی انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه بر اساس دادههای موجود از مرکز تحقیقات سرطان بیمارستان شهدای تجریش و پرسشنامه استاندارد PG –SGA انجام شد. دادههای موجود شامل 300 بیمار مراجعه کننده به بخش آنکولوژی بیمارستان شهدای تجریش در سال 1389 میباشد. در خصوص متغیرهای کمی پژوهش از آزمونها ANOVA یک طرفه و در خصوص متغیرهای کیفی از آزمون کای دو استفاده شده است و در نرم افزار SPSS 16 آنالیز شدند.
یافتهها: شیوع سوءتغذیه انرژی- پروتئین خفیف تا متوسط و سوءتغذیه شدید در بیماران سرطانی بر مبنای شاخص SGAبه ترتیب معادل 30 و 23 درصد بود بالاترین درصد شیوع سوءتغذیه مربوط به بدخیمیهای دستگاه گوارش و بالاترین درصد وضعیت تغذیه نرمال مربوط به بدخیمیهای پستان میباشد. رابطه بین نوع سرطان و سن با شیوع سوءتغذیه از نظر آماری معنیدار میباشد (به ترتیب 001/0 P< ، 004/0P<) رابطه آماری معنیداری بین شیوع سوءتغذیه انرژی -پروتئین در بیماران سرطانی با جنس، سطح تحصیلات، نوع بیمه، وضعیت اشتغال، وضعیت منابع درآمدی، نحوه درمان مشاهده نشد.
نتیجه گیری: در بیماران سرطانی سوءتغذیه انرژی - پروتئین به طور قابل ملاحظهای شایع است. بررسی مداوم وضعیت تغذیه بیماران مبتلا به سرطان و عوامل اقتصادی و اجتماعی مؤثر بر آن در تمام طول دوره درمان از اهمیت ویژهای برخوردار است. همچنین در پیشگیری از روند ایجاد سوءتغذیه، بهبود و ارتقای روند درمان و در بهبود کیفیت زندگی این بیماران میتواند نقش مؤثر داشته باشد.
واژگان کلیدی: سوءتغذیه، سرطان، متغیرهای اجتماعی و اقتصادی، PG-SGA |
|
واژههای کلیدی: سوءتغذیه، سرطان، متغیرهای اجتماعی و اقتصادی، PG-SGA |
|
متن کامل [PDF 178 kb]
(2249 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1392/10/3 | پذیرش: 1392/10/3 | انتشار: 1392/10/3
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|