[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 8، شماره 3 - ( پاییز 1392 ) ::
جلد 8 شماره 3 صفحات 267-261 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی شیوع سوءتغذیه و رابطه آن با متغیرهای اجتماعی واقتصادی در بیماران سرطانی مراجعه کننده به بیمارستان شهدای تجریش در سال1389
راضیه سروریان ، نسرین خوشنویس ، زهره امیری ، آرزو حقیقیان رودسری ، آرش رشیدی*
چکیده:   (11396 مشاهده)
سابقه و هدف: الگوی بروز انواع مختلف سرطان در بین جمعیت‌های مختلف متفاوت بوده و با عواملی نظیر مسائل شغلی، اجتماعی، فرهنگی، نژادی، جغرافیایی و تغذیه‌ای در ارتباط می‌باشد. لذا این مطالعه با هدف بررسی شیوع سوء‌تغذیه و رابطه آن با متغیرهای اجتماعی و اقتصادی در بیماران سرطانی انجام شد. مواد و روشها: این مطالعه بر اساس داده‌های موجود از مرکز تحقیقات سرطان بیمارستان شهدای تجریش و پرسشنامه استاندارد PG –SGA انجام شد. داده‌های موجود شامل 300 بیمار مراجعه کننده به بخش آنکولوژی بیمارستان شهدای تجریش در سال 1389 می‌باشد. در خصوص متغیرهای کمی پژوهش از آزمون‌ها ANOVA یک طرفه و در خصوص متغیرهای کیفی از آزمون کای دو استفاده شده است و در نرم افزار SPSS 16 آنالیز شدند. یافتهها: شیوع سوء‌تغذیه انرژی- پروتئین خفیف تا متوسط و سوء‌تغذیه شدید در بیماران سرطانی بر مبنای شاخص SGAبه ترتیب معادل 30 و 23 درصد بود بالاترین درصد شیوع سوء‌تغذیه مربوط به بدخیمی‌های دستگاه گوارش و بالاترین درصد وضعیت تغذیه نرمال مربوط به بدخیمی‌های پستان می‌باشد. رابطه بین نوع سرطان و سن با شیوع سوء‌تغذیه از نظر آماری معنی‌دار می‌باشد (به ترتیب 001/0 P< ، 004/0P<) رابطه آماری معنی‌داری بین شیوع سوءتغذیه انرژی -پروتئین در بیماران سرطانی با جنس، سطح تحصیلات، نوع بیمه، وضعیت اشتغال، وضعیت منابع درآمدی، نحوه درمان مشاهده نشد. نتیجه گیری: در بیماران سرطانی سوء‌تغذیه انرژی - پروتئین به طور قابل ملاحظه‌ای شایع است. بررسی مداوم وضعیت تغذیه بیماران مبتلا به سرطان و عوامل اقتصادی و اجتماعی مؤثر بر آن در تمام طول دوره درمان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. همچنین در پیشگیری از روند ایجاد سوء‌تغذیه، بهبود و ارتقای روند درمان و در بهبود کیفیت زندگی این بیماران می‌تواند نقش مؤثر داشته باشد. واژگان کلیدی: سوء‌تغذیه، سرطان، متغیرهای اجتماعی و اقتصادی، PG-SGA
واژه‌های کلیدی: سوء‌تغذیه، سرطان، متغیرهای اجتماعی و اقتصادی، PG-SGA
متن کامل [PDF 178 kb]   (2249 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1392/10/3 | پذیرش: 1392/10/3 | انتشار: 1392/10/3
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sarvarian R, Khoshnevis N, Amiri Z, Haghighian Roudsari A, Rashidi A. Prevalence of malnutrition and its relationship to socio-economic variables for cancer patients admitted to Shohada-ye-Tajrish hospital in 2010. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 8 (3) :261-267
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1444-fa.html

سروریان راضیه، خوشنویس نسرین، امیری زهره، حقیقیان رودسری آرزو، رشیدی آرش. بررسی شیوع سوءتغذیه و رابطه آن با متغیرهای اجتماعی واقتصادی در بیماران سرطانی مراجعه کننده به بیمارستان شهدای تجریش در سال1389. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1392; 8 (3) :261-267

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1444-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 3 - ( پاییز 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660