تأثیر مصرف مکمل آلفا-لیپوئیک اسید بر اینترلوکین-6، hs-CRP، فشار خون، شاخصهای تنسنجی و دریافت غذایی در مردان مبتلا به ضایعه نخاعی مزمن
|
ویدا محمدی ، شهریار اقتصادی* ، محمد خلیلی ، شیما جزایری ، هوشنگ صابری ، سحر کشتکار آقابابایی ، حدیث صبور ، محمود رضا گوهری ، فیروزه قادری  |
|
|
چکیده: (15096 مشاهده) |
سابقه و هدف: آلفا-لیپوئیک اسید، کوفاکتور کمپلکسهای چند آنزیمی و مادهای با خاصیت آنتیاکسیدانی، سرکوبگر اشتها و افزایش دهنده سوخت و ساز انرژی میباشد. از جمله عوارض مزمن ابتلا به ضایعه نخاعی افزایش وزن، تغییر در ترکیب بدن و افزایش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن میباشد. هدف مطالعه حاضر بررسی تأثیر مکملیاری با آلفا-لیپوئیک اسید بر شاخصهای تنسنجی، فشار خون و دریافت غذایی در مردان مبتلا به ضایعه نخاعی مزمن است.
مواد و روشها: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی، دوسوکور و کنترل شده با دارونما میباشد. 58 مرد مبتلا به ضایعه نخاعی مزمن به دو گروه دریافت کننده 600 میلیگرم آلفا لیپوئیک اسید (28 نفر) و دارونما (30 نفر) تقسیم شدند. طول مدت مداخله 12 هفته بود. اینترلوکین-6، hs-CRP ، وزن، قد، محیط دور کمر، دریافت غذایی و فشار خون سیستولیک و دیاستولیک شرکت کنندگان در ابتدا و انتهای مطالعه اندازهگیری شد. آنالیز دادههای دریافت غذایی با نرم افزار Nutrition IV و تجزیه و تحلیل آماری دادهها با نرم افزار آماری SPSS16 انجام گردید.
یافتهها: در پایان مطالعه تغییرات معنیدار در سطوح اینترلوکین-6، hs-CRP بین دو گروه و در داخل گروه مداخله مشاهده نشد اما تغییرات معنیدار در میانگین فشارخون سیستولیک و دیاستولیک بین دو گروه و در داخل گروه مداخله، وزن، شاخص توده بدن (BMI) ، محیط دور کمر بین میانگین تغییرات دو گروه و در داخل گروه مداخله، دریافت انرژی، کربوهیدرات، پروتئین و چربی بین دو گروه و در داخل گروه مداخله مشاهده شد. تغییرات معنیدار در دریافت ریزمغذیها (ویتامینهای E، C، A، بتاکاروتن، سلنیم و روی) بین دو گروه و در داخل گروه مداخله مشاهده نگردید.
نتیجه گیری: مکملیاری با آلفا-لیپوئیک اسید باعث کاهش شاخصهای تنسنجی، فشار خون، دریافت انرژی و درشت مغذیها در مردان مبتلا به ضایعه نخاعی مزمن میشود.
واژگان کلیدی: آلفا-لیپوئیک اسید، ضایعه نخاعی، التهاب، شاخص تنسنجی، فشار خون، دریافت غذایی |
|
واژههای کلیدی: آلفا-لیپوئیک اسید، ضایعه نخاعی، التهاب، شاخص تنسنجی، فشار خون، دریافت غذایی |
|
متن کامل [PDF 267 kb]
(5810 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1392/11/6 | پذیرش: 1392/11/6 | انتشار: 1392/11/6
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|