[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1392 ) ::
جلد 8 شماره 4 صفحات 100-93 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر فرآیند تثبیت بر ترکیبات فراسودمند و پروفایل اسیدهای چرب جوانه گندم رشد داده شده
فروغ زارع نژاد ، سید هادی پیغمبردوست*
چکیده:   (8272 مشاهده)
سابقه و هدف: جوانه گندم جزء سازنده دانه گندم با ارزش تغذیه‌ای بالا است که ماندگاری پایینی دارد. در این تحقیق، جوانه گندم رشد داده شد و برای تثبیت تحت تیمار حرارتی قرار گرفت. ترکیب شیمیایی جوانه گندم خام و تثبیت‌شده برای تعیین ارزش غذایی و تغییر ترکیبات آن در طول فرایند تثبیت ارزیابی شد. مواد و روشها: جوانه گندم با بخاردهی در فشار اتمسفر به مدت 15 دقیقه و خشک کردن در آون C◦80 به مدت 20 دقیقه تثبیت شد. ترکیبات شیمیایی جوانه گندم، شامل رطوبت، خاکستر، فیبر، چربی و پلی‌فنول اندازه‌گیری شد. محتوای توکوفرول با HPLC و پروفایل اسیدهای چرب با GC تعیین شد. یافتهها: نتایج نشان داد که تیمار حرارتی باعث کاهش میزان رطوبت جوانه گندم می‌شود. میزان فیبر جوانه گندم در حدود 6/14% (بر پایه ماده خشک) است، بنابراین می‌تواند به عنوان منبع فیبر رژیمی مورد استفاده قرار گیرد. محتوای پلی‌فنول از ppm 3740 در جوانه گندم خام به ppm 2848 در جوانه گندم تثبیت‌شده کاهش یافت. جوانه گندم دارای ترکیب متوازنی از اسیدهای چرب ضروری می‌باشد و اسید چرب غالب در روغن جوانه گندم اسید لینولئیک است که یک اسید چرب ω6 است. فرایند تثبیت اثر معنی‌داری در ترکیب اسید چرب جوانه گندم نداشت و باعث کاهش معنی‌دار (05/0>P) در محتوای توکوفرول جوانه گندم تثبیت‌شده گردید. نتیجه گیری: جوانه گندم منبع مناسبی از فیبر رژیمی، پلی‌فنول‌ها، اسیدهای چرب غیراشباع و توکوفرول‌ها است. تثبیت جوانه گندم باعث کاهش معنی‌دار در محتوای پلی‌فنول و توکوفرول جوانه گندم شد. واژگان کلیدی: جوانه گندم رشد‌یافته، فرایند تثبیت، ترکیبات فراسودمند، اسیدهای چرب ضروری، محتوای توکوفرول
واژه‌های کلیدی: جوانه گندم رشد‌یافته، فرایند تثبیت، ترکیبات فراسودمند، اسیدهای چرب ضروری، محتوای توکوفرول
متن کامل [PDF 217 kb]   (4461 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1392/11/8 | پذیرش: 1392/11/8 | انتشار: 1392/11/8
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zarenejad F, Peighambardoust S. Effect of stabilization on functional components and fatty acid profile of wheat germ. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2014; 8 (4) :93-100
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1499-fa.html

زارع نژاد فروغ، پیغمبردوست سید هادی. اثر فرآیند تثبیت بر ترکیبات فراسودمند و پروفایل اسیدهای چرب جوانه گندم رشد داده شده. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1392; 8 (4) :93-100

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1499-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645