[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 9، شماره 1 - ( بهار 1393 ) ::
جلد 9 شماره 1 صفحات 10-1 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر مصرف مکمل زنجبیل بر الگوی قند خون، مقاومت به انسولین و برخی از عوامل التهابی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2
ناهید آریائیان ، طاهره عربلو ، فرانک شریفی ، آغافاطمه حسینی ، مجید ولی زاده*
چکیده:   (9164 مشاهده)
سابقه و هدف: دیابت ملیتوس یکی از شایع‌ترین بیماری‌های متابولیسمی است که با افزایش قند خون تظاهر می‌یابد. هدف از انجام این مطالعه بررسی تأثیر مصرف مکمل زنجبیل بر الگوی قند خون، مقاومت به انسولین و برخی از عوامل التهابی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 است. مواد و روشها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور کنترل شده با دارونما انجام شد. تعداد70 بیمار دیابتی نوع 2 به صورت تصادفی در دو گروه دریافت کننده زنجبیل (35 نفر) و شاهد (35 نفر) قرار گرفتند. بیماران روزانه 1600 میلی گرم (2 کپسول 800 میلی گرمی) پودر زنجبیل یا دارونمای حاوی آرد گندم را به مدت 12 هفته مصرف نمودند. سطوح قند خون ناشتا، هموگلوبین A1C، انسولین سرم و شاخص مقاومت به انسولین (HOMA)، پروستاگلاندین E2 و TNFα، پیش و پس از مداخله سنجیده و با استفاده از آزمون‌های آماری مقایسه شد. یافتهها: اطلاعات 63 بیمار آنالیز شد (33 نفر در گروه زنجبیل و 30 نفر در گروه شاهد). مصرف زنجبیل سبب کاهش معنی‌دار قند خون ناشتا (02/0p=)، هموگلوبین A1C (01/0p=)، انسولین سرم (00/0p=) و شاخص مقاومت به انسولین (HOMA) (00/0p=) و پروستاگلاندین E2 (00/0p=) در گروه زنجبیل در مقایسه با گروه شاهد شد. نتیجه گیری: نتایج نشان داد زنجبیل سبب بهبود الگوی قند خون و مقاومت به انسولین و همچنین کاهش پروستاگلاندین E2 در بیماران دیابتی نوع 2 شد. واژگان کلیدی: زنجبیل، دیابت نوع2، قند خون، مقاومت به انسولین، التهاب
واژه‌های کلیدی: زنجبیل، دیابت نوع2، قند خون، مقاومت به انسولین، التهاب
متن کامل [PDF 211 kb]   (3587 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1393/2/7 | پذیرش: 1393/2/7 | انتشار: 1393/2/7
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aryaeian, Arablou, Sharifi, Hosseini, Valizadeh. Effect of ginger consumption on glycemic status, insulin resistance, and inflammatory markers in patients with type 2 diabetes mellitus. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2014; 9 (1) :1-10
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1606-fa.html

آریائیان ناهید، عربلو طاهره، شریفی فرانک، حسینی آغافاطمه، ولی زاده مجید. تأثیر مصرف مکمل زنجبیل بر الگوی قند خون، مقاومت به انسولین و برخی از عوامل التهابی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1393; 9 (1) :1-10

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1606-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 1 - ( بهار 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645