[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 9، شماره 4 - ( زمستان 1393 ) ::
جلد 9 شماره 4 صفحات 17-11 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات اسیدهای چرب امگا-3 بر لیپوپروتئین‌ها و آپوپروتئین‌های سرمی در بیماران دیابتی نوع 2
فاطمه تورنگ ، شبنم پویا ، محمود جلالی ، ابواقاسم جزایری* ، ثریا ابراهیم پور کوجان
دانشکده تغذیه ، djazayery@yahoo.com
چکیده:   (7737 مشاهده)
سابقه و هدف: آترواسکلرورز یکی از مهم‌ترین علل مرگ در بیماران دیابتی است. اسیدهای چرب امگا-3 سطوح تری‌گلیسرید را کاهش می‌دهند اما نگرانی‌هایی در مورد افزایش سطوح LDL-C و ApoB ایجاد شده است. هدف این مطالعه تعیین اثر اسیدچرب امگا-3 بر لیپوپروتئین‌ها، ApoB و ApoA سرم در بیماران دیابتی است. مواد و روشها: در یک کارآزمایی بالینی دوسوکور تصادفی کنترل شده، 81 بیمار دیابتی نوع 2 (41نفر در گروه مداخله و 40 نفر در گروه شاهد) به مدت دو ماه روزانه 3 کپسول دریافت می‌کردند. مکمل امگا-3 در مجموع حاوی 2714 گرم امگا-3 و دارونما حاوی 2100 میلی‌گرم روغن آفتابگردان بود. داده‌های مصرف مواد مغذی با استفاده از یادآمد 24 ساعته خوراک؛ قد، وزن و نمونه خون ناشتا برای اندازه‌گیری پروفایل لیپیدی، در ابتدا و انتهای مطالعه جمع‌آوری شد. تفاوت بین دو گروه با استفاده از آزمون t مستقل و تفاوت در گروه‌های مطالعه با آزمون t جفتی بررسی شد. یافتهها: میانگین سن، وزن، نمایه توده بدن، دریافت خوراکی انرژی و مواد مغذی، داروهای مصرفی و متغیرهای بیوشیمایی در ابتدای مطالعه بین دو گروه از نظر آماری متفاوت نبود. همچنین، تفاوت معنی‌داری در نمایه توده بدن و دریافت انرژی و مواد مغذی قبل و بعد مداخله در هیچ گروهی مشاهده نشد. مصرف کپسول اسیدهای چرب امگا-3 موجب کاهش معنی‌داری در ApoB، تری‌گلیسرید و نسبت TG:HDL_C سرمی در گروه مورد در مقایسه با گروه شاهد شد (001/0p<). متغیرهای دیگر تغییر معنی‌داری نداشتند. نتیجه گیری: مصرف مکمل اسید چرب امگا-3 به مدت دو ماه می‌تواند منجر به کاهش ApoB، تری‌گلیسرید و نسبت TG:HDL-C در بیماران دیابتی شود. واژگان کلیدی: دیابت نوع2، اسیدهای چرب امگا-3، لیپوپروتئین‌های سرم، تری‌گلیسرید، ApoB و ApoA
واژه‌های کلیدی: دیابت نوع2، اسیدهای چرب امگا-3، لیپوپروتئین‌های سرم، تری‌گلیسرید، ApoB و ApoA
متن کامل [PDF 186 kb]   (2565 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1393/2/17 | پذیرش: 1393/7/1 | انتشار: 1393/9/19
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Toorang F, Pooya S, Jalali M, Djazayery A, Ebrahimpour Koujan S. The Effects of Omega-3 Fatty Acids on Serum lipoproteins and Apo-proteins Levels in Type 2 Diabetic Patients. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2015; 9 (4) :11-17
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1621-fa.html

تورنگ فاطمه، پویا شبنم، جلالی محمود، جزایری ابواقاسم، ابراهیم پور کوجان ثریا. اثرات اسیدهای چرب امگا-3 بر لیپوپروتئین‌ها و آپوپروتئین‌های سرمی در بیماران دیابتی نوع 2. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1393; 9 (4) :11-17

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1621-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 4 - ( زمستان 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645