[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1394 ) ::
جلد 10 شماره 2 صفحات 46-37 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر مکمل یاری‌توأم ویتامین‌های E و C بر پارامتر‌های چربی خون در سالمندان ساکن شهر اصفهان
مهسا ملک اجمدی ، امیر منصور علوی نائینی* ، ابوالقاسم جزایری ، محمدرضا آقای قزوینی
دانشگاه علوم پزشکی تهران ، amalavi@tums.ac.ir
چکیده:   (7350 مشاهده)
سابقه و هدف: دیس‏لیپیدمی به اختلال در سطوح ترکیب چربی خون از جمله سطح تری‏گلیسرید، کلسترل تام، لیپوپروتئین با دانسیته‏ی‏ کم و لیپوپروتئین با دانسیته‏ی بالا گفته می‏شود به ‏نظر می‏رسد ویتامین‏های C و E به‏عنوان آنتی‏اکسیدان‏ بر روی فراسنج‏های لیپیدی نقش داشته باشند. هدف ما در این مطالعه تعیین اثر مکمل‏یاری توأم وینامین‏های C و E بر روی فراسنج‏های لیپیدی در سالمندان ساکن شهر اصفهان می‏باشد. مواد و روش‏ها: این مطالعه کارآزمایی بالینی دو سو کور روی 210 سالمند60 -75 ساله اجراشد که براساس گروه‏های سنی و جنسی در دو گروه مداخله و کنترل بطور کاملا مشابه تقسیم شدند. گروه مداخله روزانه 300 میلی‏گرم ویتامین Eو400 میلی‏گرم ویتامینC و گروه کنترل دارونما به مدت یک سال مصرف کردند. در بدو مطالعه اطلاعات زمینه‏ای از طریق پرسشنامه‏ی عمومی جمع‏آوری شد و دریافت غذایی با استفاده از یادداشت سه روزه خوراک هر دو ماه یکبار جمع‏آوری گردید. سطوح پیراسنج‏های لیپیدی در شروع، بعد از 6 ماه و در انتهای مطالعه اندازه‏گیری شد. یافته‏ها: دریافت‏های غدایی به غیر از درصد چربی از انرژی دریافتی و کلسترول غذایی، بین دو گروه مداخله و کنترل هیچ تفاوت معنی‏داری نداشت. نتایج تحلیل واریانس با کنترل متغیرهای مخدوش‏کننده‏ی کلسترول دریافتی و درصد چربی، برای کیب چربی بیانگر آن است که در طول زمان بین دو گروه تفاوت معنی‌داری وجود ندارد (05/0 p>)، اثر زمان نیز معنی‌دار نبود (05/0 p>)، هم‏‏چنین اثر متقابل گروه و زمان معنی‏دار نبود (05/0 p>). نتیجه: این مطالعه نشان می‏دهد که مکمل‏یاری توام ویتامین‏های E,C باعث بهبود فراسنج‏های لیپیدی در سالمندان نشده است.
واژه‌های کلیدی: مکمل‏یاری، ویتامین‌ E، ویتامین C، چربی خون، سالمندان
متن کامل [PDF 507 kb]   (2543 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1393/5/30 | پذیرش: 1393/8/20 | انتشار: 1394/3/26
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Malekahmadi M, Alavi naeini A, Djazayery A, Aghaye ghazvini M. The Combined Effect of Vitamins E and C Supplementation on the Lipid Profiles of Elderly Residents in Isfahan. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2015; 10 (2) :37-46
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1633-fa.html

ملک اجمدی مهسا، علوی نائینی امیر منصور، جزایری ابوالقاسم، آقای قزوینی محمدرضا. بررسی اثر مکمل یاری‌توأم ویتامین‌های E و C بر پارامتر‌های چربی خون در سالمندان ساکن شهر اصفهان. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1394; 10 (2) :37-46

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1633-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4692