مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان ، m_seifzadeh_ld@yahoo.com
چکیده: (8459 مشاهده)
سابقه و هدف: تاکنون برای عملآوری میگو با استفاده از عصاره دانه انگور و فرولیک اسید در ایران تحقیق نشده است. این تحقیق با هدف مقایسه تأثیر فرولیک اسید و عصاره دانه انگور با متابی سولفیت سدیم روی کیفیت حسی و شیمیایی میگوی پرورشی (Litopenaeus vannamei) پا سفید غربی طی نگهداری انجام شد. مواد و روشها: برای اجرای این تحقیق چهار تیمار شامل میگوی غوطه ور شده در غلظت 3 % فرولیک اسید، عصاره دانه انگور به غلظت 5/1 درصد، متا بیسولفیت سدیم با غلظت 3% و میگوی شاهد (بدون آنتیاکسیدان) در نظر گرفته شد. تیمارها به مدت 6 ماه در سردخانه 18- درجه سلسیوس نگهداری شدند. کیفیت نمونهها با استفاده از آزمایشات شیمیایی و حسی مورد ارزیابی قرار گرفت. یافتهها: پارامتر حسی رنگ (ملانوزیس) در تیمارهای عصاره دانه انگور و فرولیک اسید در مقایسه با شاهد بدون آنتیاکسیدان تفاوت معنیدار نشان داد (05/0(P<. اما در مقایسه با تیمار متا بی سولفیت سدیم تفاوت معنیدار نداشتند (05/0.(P> بین تیمارهای عصاره دانه انگور و فرولیک اسید از نظر شاخصهای شیمیایی، حسی و مدت زمان ماندگاری در سردخانه تفاوت معنیدار مشاهده نشد (05/0.(P> فاکتورهای پراکسید، تیوباربیتوریک اسید، اسید چرب آزاد و TVB-N در تیمارهای فرولیک اسید و عصاره دانه انگور در مقایسه با شاهد بدون آنتیاکسیدان تفاوت معنیدار داشتند (05/0(P<. اما در قیاس با تیمار متا بیسولفیت سدیم تفاوت معنیدار نداشتند (05/0.(P> فاکتورهای PH ، ترکیبات تقریبی غذایی، تریمتیل آمین و پروتئاز در این تیمارها در مقایسه با شاهد متا بی سولفیت سدیم و بدون آنتیاکسیدان کاهش معنیدار نشان ندادند (05/0.(P> نتیجه گیری: فرولیک اسید و عصاره دانه انگور میتوانند جایگزین مناسبی برای متا بیسولفیت سدیم و افزایش کیفیت حسی و شیمیایی در میگوی پاسفید غربی پرورشی طی شش ماه نگهداری در سردخانه باشند. واژگان کلیدی: میگوی سفید، نگهداری در سردخانه، لکه سیاه، فرولیک اسید، عصاره دانه انگور
Seiazadeh M, Khanipour A, Morady Y. Effects of Ferulic Acid and Grape Seed Extract Treatment with Sodium Metabisulfite on the Sensory and Chemical Quality of Whiteleg Shrimp (Litopenaeus vannamei) during Storage Period. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2015; 10 (2) :85-94 URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1669-fa.html
سیف زاده مینا، خانی پور علی اصغر، مرادی یزدان. مقایسه تأثیر فرولیک اسید و عصاره دانه انگور با متابی سولفیت سدیم روی کیفیت حسی و شیمیایی میگوی پرورشی (Litopenaeus vannamei) پا سفید غربی طی نگهداری. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1394; 10 (2) :85-94