ارتباط دریافت ویتامین D با خطر ابتلا به سرطان پستان در زنان ایرانی: یک مطالعه مورد- شاهدی
|
یاسمن جمشیدی نائینی ، محمداسماعیل اکبری ، مرتضی عبداللهی ، مرجان عجمی ، حسین داوودی*  |
انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی |
|
چکیده: (8626 مشاهده) |
سابقه و هدف: نتایج مطالعات حاکی از احتمال نقش محافظتی ویتامین D در برابر سرطان پستان میباشند. این مطالعه جهت ارزیابی ارتباط دریافت ویتامین D و ابتلا به سرطان پستان در زنان ایرانی انجام شد.
مواد و روشها: در مجموع 135 مورد جدید سرطان پستان در مرکز جامع کنترل سرطان با 135 شاهد همسان شدند. اطلاعات عوامل خطر سرطان پستان، مواجهه با آفتاب و مصرف مکمل ویتامین D از طریق تکمیل پرسشنامه عمومی به دست آمد. جهت اندازهگیری مقدار دریافت انرژی، درشت مغذی ها، کلسیم و ویتامین D یک پرسشنامه بسامد خوراک نیمه کمی با 168 ماده غذایی تکمیل گردید.
یافتهها: متوسط دریافت رژیمی ویتامین D در افراد گروه مورد در مقایسه با گروه شاهد به طور معنیداری پایینتر بود (24 واحد در مقایسه با 56/30 واحد) (001/0=P). افرادی که در چارک چهارم دریافت رژیمی ویتامین D بودند نسبت به چارک اول حدود 5/2 بار (61%) شانس کمتری برای ابتلا به سرطان پستان داشتند (784/0-196/0=CI %95، 392/0=OR). این ارتباط معکوس در زنان غیریائسه نیز قابل مشاهده بود (006/1-151/0=CI95%، 390/0=OR)، در حالی که در زنان یائسه مشاهده نشد. دریافت تام ویتامین D از منابع غذایی و مکمل با خطر سرطان پستان در ارتباط نبود و با تفکیک افراد به دو گروه یائسه و غیریائسه نیز تفاوتی در این نتایج مشاهده نشد.
نتیجه گیری: دریافت رژیمی ویتامین D میتواند در برابر سرطان پستان به خصوص در زنان غیر یائسه نقش محافظتی داشته باشد.
واژگان کلیدی: سرطان پستان، دریافت رژیمی ویتامین D، دریافت تام ویتامین D |
|
واژههای کلیدی: سرطان پستان، دریافت رژیمی ویتامین D، دریافت تام ویتامین D |
|
متن کامل [PDF 215 kb]
(4263 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1393/6/29 | پذیرش: 1393/9/16 | انتشار: 1393/12/27
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|