دانشگاه علوم پزشکی تهران ، rsobhani@razi.tums.ac.ir
چکیده: (7086 مشاهده)
سابقه و هدف: یکی از شایعترین اختلالات پوستی دوران نوجوانی و بلوغ، آکنه ولگاریس میباشد. مطالعات متعدد، نتایج بحث برانگیز متفاوتی را در مورد تنوع رژیم غذایی و پاتوفیزیولوژی این بیماری بیان نمودهاند. هدف از پژوهش حاضر، بررسی ارتباط امتیاز تنوع غذایی DDS (Dietary Diversity Score) و آکنه ولگاریس در دختران مدارس راهنمایی و دبیرستانهای شهر تهران است.
مواد و روشها: این مطالعه مورد- شاهدی بین 135 بیمار آکنه ولگاریس و 135 دختر نوجوان بدون هیچ علائمی از آکنه در سال 1393 صورت گرفت. درجه بندی شدت آکنه براساس معیار Consensus Conference On Acne Classification بود. از دو یاد آمد 24 ساعته خوراک برای ارزیابی دریافت غذایی معمول افراد استفاده شد. تنوع غذایی براساس امتیازدهی به 5 گروه غذایی بر اساس هرم غذایی دپارتمان غذا و کشاورزی آمریکا محاسبه گردید. وزن، قد و نمایه توده بدن طبق روش استاندارد اندازه گیری شد. افراد براساس محدوده چارکهای امتیاز تنوع غذایی تقسیم بندی شدند.
یافتهها: میانگین (± انحراف معیار) امتیاز کل تنوع غذایی افراد مبتلا به آکنه و سالم به ترتیب (73/1±77/5، 85/1±64/5 و 05/0
Davallo P, Sobhani R, Hekmatdoost A. Association between Dietary Diversity and Acne Vulgaris among Girls Aged 13-18 of Tehran. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2015; 10 (2) :29-36 URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1769-fa.html
دوّلو خونگر پونه، سبحانی سید رضا، حکمت دوست آزیتا. بررسی ارتباط تنوع غذایی با آکنه ولگاریس در دختران 18-13 سال تهرانی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1394; 10 (2) :29-36