[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 11، شماره 1 - ( بهار 1395 ) ::
جلد 11 شماره 1 صفحات 106-95 برگشت به فهرست نسخه ها
توسعه و معتبرسازی روش میکرواستخراج مایع- مایع پخشی جفت شده با اسپکتروفتومتری برای استخراج و اندازه‌گیری رنگ کارموزین در مواد غذایی
پریسا امینی کادیجانی ، محمد فرجی* ، مریم سلامی
کرج، شهر صنعتی، سازمان ملی استاندارد، پژوهشگاه استاندارد، پژوهشکده مواد غذایی و کشاورزی ، parisa.amini22@yahoo.com
چکیده:   (5920 مشاهده)

سابقه و هدف: رنگ‌های مصنوعی گروهی بسیار مهمی از افزودنی‌های خوراکی هستند. آنها به‌ طور گسترده‌ای در سراسر جهان در صنایع غذایی و خوراک دام به دلیل قیمت پایین، اثر بخشی بالا و پایداری فوق‌العاده، به کار برده می‌شوند. در این تحقیق، روش ساده، سریع و حساسی با عنوان میکرو استخراج مایع-مایع پخشی جفت شده با اسپکتروفتومتری برای اندازه‌گیری مقادیر کم کارموزین در مواد غذایی پیشنهاد شد.

مواد و روشها: در ابتدا عوامل مؤثر برکارایی استخراج کارموزین شامل نوع و مقدار حلال استخراج کننده و پخش شونده، pH محلول رنگ، درصد نمک، مقدار معرف زوج یون کننده مطالعه و بهینه شدند. در ادامه به‌منظور اعتباربخشی روش پیشنهادی، از سیستم کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا استفاده شد.

یافتهها: تحت شرایط بهینه، رفتار خطی خوبی در کل گستره غلظتی (μg/L 2000-10) با ضریب همبستگی خوب (9993 /0) به دست آمد. انحراف استاندارد نسبی بر پایه شش اندازه‌گیری مکرر در سطح غلظتی μg/L 250، 6% بود. درصد استخراج 90% بود و همچنین حد تشخیص روش پیشنهادی μg/L 2 بود.

نتیجه گیری: روش استخراجی میکرواستخراج مایع-مایع پخشی جفت شده با اسپکتروفتومتری در اندازه‌گیری کارموزین (درصد بازیابی‌های بالاتر از 95%) در غلظت‌های کم (در حد μg/L)، از صحت خوبی برخوردار است.

واژگان کلیدی: کارموزین، میکرواستخراج مایع-مایع پخشی، اسپکتروفتومتری،کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا

واژه‌های کلیدی: کارموزین، میکرواستخراج مایع-مایع پخشی، اسپکتروفتومتری، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا
متن کامل [PDF 1222 kb]   (5992 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1394/1/31 | پذیرش: 1394/6/23 | انتشار: 1395/1/18
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amini P, Faraji M, salami M. Development and Validation of Dispersive Liquid-liquid Microextraction Coupled to Spectrophotometry for Extraction and Determination of Carmoisine in Foodstuff. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2016; 11 (1) :95-106
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1904-fa.html

امینی کادیجانی پریسا، فرجی محمد، سلامی مریم. توسعه و معتبرسازی روش میکرواستخراج مایع- مایع پخشی جفت شده با اسپکتروفتومتری برای استخراج و اندازه‌گیری رنگ کارموزین در مواد غذایی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1395; 11 (1) :95-106

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1904-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 1 - ( بهار 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645