[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 2 - ( 7-1388 ) ::
جلد 4 شماره 2 صفحات 1-11 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات مکمل اسیدهای چرب امگا 3 بر غلظت شاخص‌های التهاب عروقی و سیستمیک سرم در بیماران همودیالیزی
اکرم کشکی، فروغ اعظم طالبان*، هادی طبیبی، مهدی هدایتی، مینا اسماعیلی
چکیده:   (13748 مشاهده)
سابقه و هدف: در بیماران همودیالیزی، بالا بودن غلظت سرمی شاخص‌های التهاب سیستمیک و التهاب عروقی، دو عامل خطر مهم برای ایجاد بیماری‌های قلبی عروقی هستند. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات مکمل اسیدهای چرب 3ω بر غلظت سرمی شاخص‌های التهاب سیستمیک و التهاب عروقی این بیماران انجام شد. مواد و روش‌ها: این‌ مطالعه‌ یک کارآزمایی‌ بالینی‌ تصادفی‌ دو سو کور بود که در آن 40 بیمار همودیالیزی به طور تصادفی به دو گروه دریافت کننده مکمل اسیدهای چرب 3ω و گروه دارونما تقسیم شدند. بیماران همودیالیزی در گروه مکملِ اسیدهای چرب 3ω ، روزانه mg2080 مکمل اسیدهای چرب 3ω به صورت 4 کپسول (حاوی mg310 اسید ایکوزاپنتا انوئیک و mg 210 اسید دوکوزا هگزا انوئیک) به مدت 10 هفته دریافت کردند، درحالی که بیماران گروه دارونما روزانه 4 کپسول دارونما حاوی روغن MCT دریافت کردند. در شروع مطالعه و پایان هفته دهم از هر بیمار قبل از دیالیز cc7 خون بعد از 12 تا 14 ساعت ناشتایی گرفته شد و سپس غلظت sICAM-1، sVCAM-1، sE-selectin، sP-selectin، CRP، IL-6، TNF-α، مالون دی آلدئید و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی سرم اندازه‌گیری شد. یافته‌ها‌: غلظت sICAM-1 سرم در گروه دریافت کننده مکمل اسیدهای چرب ω3 در پایان هفته دهم مطالعه نسبت به زمان شروع مطالعه به طور معنی‌داری کاهش یافت (05/0>P) و این کاهش در مقایسه با گروه دارونما معنی‌دار بود (05/0>P). در این مطالعه، تفاوت آماری معنی‌داری بین دو گروه از نظر میزان تغییرات sVCAM-1، sE-selectin، sP-selectin، CRP، IL-6، TNF-α، مالون دی آلدئید و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی سرم مشاهده نشد. نتیجه گیری: یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که مکمل اسیدهای چرب ω3 سبب کاهش غلظت sICAM-1سرم به عنوان یک عامل خطر بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود، اما تأثیری بر غلظت شاخص‌های التهاب سیستمیک سرم و استرس اکسیداتیو در بیماران همودیالیزی ندارد.
واژه‌های کلیدی: اسیدهای چرب ω3، همودیالیز، التهاب عروقی، التهاب سیستمیک، استرس اکسیداتیو
متن کامل [PDF 315 kb]   (3879 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: ۱۳۸۸/۷/۱۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Koshki A, Taleban F, Tabibi H, Hedayati M, Esmaeili M. Effects of dietary ω3-fatty acid supplementation on the serum systemic and vascular inflammation markers in hemodialysis patients. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2009; 4 (2) :1-11
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-192-fa.html

کشکی اکرم، طالبان فروغ اعظم، طبیبی هادی، هدایتی مهدی، اسماعیلی مینا. اثرات مکمل اسیدهای چرب امگا 3 بر غلظت شاخص‌های التهاب عروقی و سیستمیک سرم در بیماران همودیالیزی. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1388; 4 (2) :1-11

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-192-fa.html



دوره 4، شماره 2 - ( 7-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4071