[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 11، شماره 1 - ( بهار 1395 ) ::
جلد 11 شماره 1 صفحات 112-107 برگشت به فهرست نسخه ها
برنامه ملی مراقبت غذا و تغذیه: از پژوهش تا سیاست‌گذاری: (1) کمبود ویتامین D‌ در کودکان
بهاره نیکویه ، زهرا عبداللهی ، فروزان صالحی ، امیرحسین یارپروز ، حمید علوی مجد ، تیرنگ نیستانی*
انستیتو تحقیقات تغذیه ای ، neytr@yahoo.com
چکیده:   (5958 مشاهده)

سابقه و هدف: برنامه ملی مراقبت غذا و تغذیه با هدف تأمین داده‌های مورد نیاز سیاست‌گذاری، از سال 1392 در کشور به اجرا در آمده است. از محورهای اصلی برنامه در سال‌های 92 مشکل شایع کمبود ویتامین D در کودکان کشور بود. در این مقاله تلاش شده است از یافته‌های برنامه برای سیاست‌گذاری استفاده گردد.

مواد و روشها: در مجموع 667 فرد 5 تا 18 ساله از استان‌های آذربایجان غربی، خراسان جنوبی،‌ خوزستان، سمنان،‌ فارس و لرستان انتخاب شدند. از همه کودکان نمونه خون گرفته شد.

یافتهها: در زمستان، 2/93% کودکان وضعیت نامطلوب ویتامین D داشتند. در تابستان، به 7/71% کاهش یافت (001/0 p<). غلظت کلسیدیول تابستان در همه استان‌ها افزایش معنی‌داری داشت. این افزایش در استان آذربایجان غربی بیش از سایر استان‌ها بود.

نتیجه گیری: شیوع بالای وضعیت نامطلوب ویتامین D کودکان سیاست‌گذاران را برآن داشت برنامه مکمل یاری دوز بالا (IU 50000 در ماه) را در سال 94-93 در مدارس به اجرا در آورند. انتظار می‌رود با این مداخله، غلظت کلسیدیول به‌طور متوسط nmol/L 42 و حداکثر تا nmol/L 50 افزایش یابد و در تابستان و آغاز پاییز، میزان شیوع کمبود به سطح پایه (حدود 72%) بازگردد. با توجه به یافته‌های این مطالعه، در صورت ادامه مکمل‌یاری در تابستان، در اوج غلظت کلسیدیول سرم، باز هم میانگین بین nmol/L 85 تا nmol/L 103 خواهد بود که با احتساب 2 انحراف معیار باز هم از سطح مسمومیت‌زا فاصله بسیاری خواهد داشت. از این رو پیشنهاد می‌شود مکمل یاری در فصول گرم نیز ادامه یابد.

واژگان کلیدی: ویتامین D، تغییرات فصلی، کودک، مکمل‌یاری

واژه‌های کلیدی: ویتامین D، تغییرات فصلی، کودک، مکمل‌یاری
متن کامل [PDF 129 kb]   (2128 دریافت)    
نوع مقاله: كوتاه | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1394/5/31 | پذیرش: 1394/11/12 | انتشار: 1395/1/18
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nikooyeh B, Abdollahi Z, Salehi F, Yarparvar A, Alavimajd H, Neyestani T. The National Food and Nutrition Surveillance Program: From Research to Policy (Vitamin D Deficiency in Children). Iranian J Nutr Sci Food Technol 2016; 11 (1) :107-112
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1997-fa.html

نیکویه بهاره، عبداللهی زهرا، صالحی فروزان، یارپروز امیرحسین، علوی مجد حمید، نیستانی تیرنگ. برنامه ملی مراقبت غذا و تغذیه: از پژوهش تا سیاست‌گذاری: (1) کمبود ویتامین D‌ در کودکان. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1395; 11 (1) :107-112

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1997-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 1 - ( بهار 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4692