[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1395 ) ::
جلد 11 شماره 3 صفحات 74-63 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات جایگزینی قندهای گلوکز و ساکارز با قندهای سوربیتول و فروکتوز در آبگیری اسمزی انگور شاهرودی پوشش داده شده
پریسا قلی زاده ، بابک قنبرزاده*
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز ، babakg1359@yahoo.com
چکیده:   (7152 مشاهده)

سابقه و هدف: فرآیند آبگیری اسمزی اغلب به­عنوان یک فرآیند مقدماتی در خشک کردن مواد غذایی توصیه می­شود. استفاده از قندهای ساکارز و گلوکز موجب تولید محصولی با کیفیت تغذیه­ای پایین­تر می­گردد. در این پژوهش، تأثیر جایگزینی قندهای رایج با قندهای سوربیتول و فروکتوز که کیفیت تغذیه­ای بالاتری دارند، بر کارایی آبگیری اسمزی و خواص کیفی انگور شاهرودی خشک شده (کشمش) مطالعه شد.

مواد و روشها: در این مطالعه، ابتدا تمامی نمونه­ها (15 تیمار با سه تکرار) با محلول­های بر پایه کربوکسی متیل سلولز 1% پوشش داده شدند. برای انتخاب محلول­های اسمزی بهینه، از پنج نوع محلول اسمزی (ساکارز، گلوکز، سوربیتول، فروکتوز و فروکتوز- سوربیتول) در غلظت­های مختلف (35، 45 و 55% وزنی- حجمی) استفاده شد و بر اساس حداکثر آبگیری و ضریب کارایی و حداقل میزان مواد جامد جذب شده، نمونه های بهینه انتخاب شدند. سپس نمونه­های شاهد و تیمار شده برای خشک کردن تکمیلی در دستگاه آون با هوای داغ (80 درجه سانتی­گراد با سرعت هوای 5/1 متر بر ثانیه) قرار گرفتند و تأثیر پیش­تیمارهای پوشش­دهی و اسمز، بر ویژگی­های کیفی کشمش شامل چروکیدگی، جذب مجدد آب، رنگ­سنجی، بافت­سنجی، میزان ویتامین ث و میزان جذب نمک و اسید مورد ارزیابی قرار گرفت.

یافتهها: محلول اسمزی حاوی فروکتوز، بصورت معنی داری میزان آبگیری اسمزی بیشتری از محلول­های قندی دیگر نشان داد. همچنین، استفاده از محلول­های اسمزی فروکتوز و سوربیتول، سبب حفظ بیشتر ویتامین ث و تغییر رنگ کلی کمتر نسبت به نمونه­های اسمز شده با قندهای ساکارز و گلوکز شدند ولی در خواصی مانند سفتی بافت و آبگیری مجدد تفاوت معنی داری بین نمونه های اسمز شده با محلول­های حاوی قندهای مختلف وجود نداشت.

نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که محلول اسمزی فروکتوز و سوربیتول- فروکتوز می­تواند بصورت موفقیت­­آمیزی در خشک کردن اسمزی انگور استفاده شود.

واژگان کلیدی: آبگیری اسمزی، انگور، فروکتوز، سوربیتول

واژه‌های کلیدی: آبگیری اسمزی، انگور، فروکتوز، سوربیتول
متن کامل [PDF 2315 kb]   (3991 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1394/7/24 | پذیرش: 1394/10/19 | انتشار: 1395/6/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gholizadeh P, Ghanbarzadeh B. The effects of replacement of glucose and sucrose with sorbitol and fructose in osmotic dehydration of coated Shahroodi grape. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2016; 11 (3) :63-74
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2051-fa.html

قلی زاده پریسا، قنبرزاده بابک. اثرات جایگزینی قندهای گلوکز و ساکارز با قندهای سوربیتول و فروکتوز در آبگیری اسمزی انگور شاهرودی پوشش داده شده. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1395; 11 (3) :63-74

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2051-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4692