[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1395 ) ::
جلد 11 شماره 3 صفحات 20-11 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر عصاره هیدرو الکلی زعفران (Crocus sativus L.) در درمان افسردگی – اضطراب خفیف تا متوسط توأم در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده سه سوکور
علیرضا میلاجردی ، شاهین آخوندزاده ، شیما جزایری ، الهام شیرزادی ، نجمه هاشم زاده ، ژاله درخشان ، ابوالقاسم جزایری* ، محمود محمودی
دانشگاه علوم پزشکی تهران ، Djazaier@tums.ac.ir
چکیده:   (6573 مشاهده)

سابقه و هدف: افسردگی و اضطراب از جمله مشکلات عمده سلامتی در سراسر جهان هستند که ممکن است به‌طور هم‌افزا و توأمان عمل کنند. دیابت نوع 2 می‌تواند سبب بروز بیماری‌های روحی روانی از جمله افسردگی و اضطراب شده و آن‌ها را تشدید نماید. زعفران به عنوان یک گیاه دارویی ممکن است افسردگی و اضطراب توأم را تعدیل نماید.

مواد و روشها: تعداد 54 بیمار سرپایی مبتلا به افسردگی و اضطراب خفیف تا متوسط توأم که با کمک ابزار طبقه‌بندی رفتارهای ناهنجار روانی 4 (DSM-IV) تشخیص داده شده بودند، با پرسشنامه‌های افسردگی و اضطراب بک و همیلتون مورد بررسی قرار گرفتند. بیماران این کارآزمایی بالینی سه سوکور تصادفی کنترل شده با دارونما، به‌طور تصادفی روزانه دو عدد کپسول 15 میلی‌گرمی عصاره زعفران و یا دارونما به مدت 8 هفته دریافت کردند.

یافتهها: پس از مداخله، افسردگی، اضطراب و افسردگی و اضطراب توأم به‌طور معنی‌داری (05/0p<) در گروه زعفران تعدیل پیدا کرده بودند (به ترتیب 18، 30 و 25 درصد در معیار بک و 19، 36 و 24 درصد در معیار همیلتون)، در حالی که تغییرات در گروه دارونما معنی‌دار نبودند. علاوه بر این دریافت‌های غذایی و فعالیت فیزیکی بیماران دو گروه در طول مداخله تغییر معنی‌داری نداشت.

نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان می‌دهند که زعفران اثرات تعدیل‌کننده‌ای بر افسردگی و اضطراب خفیف تا متوسط توأم در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 دارد.

واژگان کلیدی: افسردگی و اضطراب توأم، دیابت نوع 2، زعفران،Crocus sativus L.

واژه‌های کلیدی: افسردگی و اضطراب توأم، دیابت نوع 2، زعفران
متن کامل [PDF 217 kb]   (2892 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1394/8/15 | پذیرش: 1394/11/26 | انتشار: 1395/6/27
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Milajerdi A, Akhonzadeh S, Jazayeri S, Shirzadi E, Hashemzadeh N, Derakhshan Z, et al . The Effect of Saffron (Crocus Sativus L.) Hydro-alcoholic Extract on Mild to Moderate Mixed Depression-Anxiety Treatment in Type 2 Diabetes: A Triple-blind Randomized Placebo-controlled Clinical Trial. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2016; 11 (3) :11-20
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2062-fa.html

میلاجردی علیرضا، آخوندزاده شاهین، جزایری شیما، شیرزادی الهام، هاشم زاده نجمه، درخشان ژاله، و همکاران.. اثر عصاره هیدرو الکلی زعفران (Crocus sativus L.) در درمان افسردگی – اضطراب خفیف تا متوسط توأم در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده سه سوکور. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1395; 11 (3) :11-20

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2062-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645