[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1395 ) ::
جلد 11 شماره 3 صفحات 10-1 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط بین بار اسیدی رژیم غذایی و خطر بیماری‌های قلبی عروقی در بین بیماران نفروپاتی دیابتی
مائده مرادی ، فهیمه حقیقت دوست ، لیلا آزادبخت*
مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه ، دانشکده تغذیه و علوم غذایی ، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران ، azadbakht@hlth.mui.ac.ir
چکیده:   (5702 مشاهده)

سابقه و هدف: ارتباط بین بار اسیدی رژیم غذایی و خطر بیماری‌های قلبی عروقی در بین بیماران نفروپاتی دیابتی هنوز مورد ارزیابی قرار نگرفته است. هدف از این مطالعه ارزیابی ارتباط بین بار اسیدی رژیم غذایی بر اساس PRAL (potential renal acid load) و امتیاز نسبت پروتئین به پتاسیم (Pro:K) و خطر بیماری‌های قلبی عروقی در بین بیماران نفروپاتی دیابتی می‌باشد.

مواد و روشها: 547 بیمار نفروپاتی دیابتی در مطالعه‌ی مقطعی حاضر شرکت کردند. در این مطالعه شاخص‌های PRAL و  Pro:Kبررسی شدند. از پرسشنامه‌ی بسامد مصرف غذایی اعتبارسنجی شده به منظور ارزیابی دریافت‌های غذایی استفاده شد. همچنین به منظور ارزیابی سایر مقادیر تن‌سنجی و بیوشیمیایی از روش‌های استاندارد استفاده شد.

یافتهها: نتایج نشان می‌دهند که گروه با PRAL پایین هموگلوبین گلیکوزیله [%5/0±7/5 در مقابل%5/0 ± 8/7 و 01/0p=] تری اسایل گلیسرول [mg/dl3/2±9/246 در مقابل3/2±4/257 و 006/0p=]، فشار سیستولی [mmHg7/0±6/103 در مقابل mmHg 7/0± 1/106و 03/0p=]، کراتینین و قند خون ناشتای کمتری نسبت به گروه PRAL بالاتر داشتند. Pro:k با هموگلوبین گلیکوزیله ارتباط مستقیم [%5/0±8/5 در مقابل% 5/0± 6/7و 03/0p=] اما با لیپوپروتئین با چگالی پایین و دور کمر ارتباط معکوس داشت.

نتیجه گیری: هر دوی PRAL و Pro:k با هموگلوبین گلیکوزیله در بین بیماران دیابتی ارتباط مستقیم داشتند اما نماگرهای بیوشیمیایی و کلیوی به وضعیت PRAL و Pro:k بستگی دارند.

واژگان کلیدی: بار اسیدی رژیم غذایی، بیماری‌های قلبی-عروقی، نفروپاتی دیابتی

واژه‌های کلیدی: بار اسیدی رژیم غذایی، بیماری‌های قلبی-عروقی، نفروپاتی دیابتی
متن کامل [PDF 723 kb]   (2077 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1394/10/4 | پذیرش: 1395/2/21 | انتشار: 1395/6/27
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moradi M, Haghighatdoost F, Azadbakht L. The Association between Dietary Acid Load and Cardiovascular Disease Risk among Diabetic Nephropathy Patients. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2016; 11 (3) :1-10
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2108-fa.html

مرادی مائده، حقیقت دوست فهیمه، آزادبخت لیلا. ارتباط بین بار اسیدی رژیم غذایی و خطر بیماری‌های قلبی عروقی در بین بیماران نفروپاتی دیابتی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1395; 11 (3) :1-10

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2108-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645