[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1396 ) ::
جلد 12 شماره 1 صفحات 46-37 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط الگوهای غذایی غالب با سن شروع قاعدگی در دختران نوجوان شهر اصفهان در سال 94-1393
مژگان ممتازپور* ، میترا ریحانی مارنانی ، مرضیه جوانمردی
کارشناس ارشد مامایی، مربی، گروه مامایی، دانشکده پرستاری مامایی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان ، momtazpour85s@yahoo.com
چکیده:   (4387 مشاهده)

سابقه و هدف: سن شروع قاعدگی از کشوری به کشور دیگر به علت تنوع منطقه‌ای متفاوت است و فاکتورهای ژنتیکی، محیطی و تغذیه‌ای بر آن تأثیر می‌گذارند. هدف این مطالعه تعیین رابطه الگوهای غذایی غالب با سن شروع قاعدگی در نمونه­ای از دختران نوجوان شهر اصفهان بود.

مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی تعداد 540 دانش‌آموز دختر با  محدودۀ سنی 14-12 سال (4/1 3/13)، در اصفهان مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه‌گیری به صورت چند مرحله­ای خوشه­ای تصادفی صورت گرفت و جمع آوری متغیرها با استفاده از پرسشنامه بسامد غذایی نیمه کمی و پرسشنامه اطلاعات عمومی و شاخص‌های تن‌سنجی بوده است. الگوهای غذایی غالب و نسبت شانس برای رخداد قاعدگی زیر 12 سال در ارتباط با الگوی غذایی محاسبه شد.

یافتهها: در بین الگوهای غذایی، سه الگوی غذایی غالب شناسایی شد که پس از تعدیل متغیرهای وزن، شاخص توده بدنی و فعالیت فیزیکی، دخترانی که نمره بالاتری از الگوی‌های غذایی چرب و جانک فود داشتند به نسبت افرادی که دارای الگوی غذایی مطلوب بودند به ترتیب شانس بیشتری (001/0p< 36/4-53/1 CI: 95 %  و 48 /2 OR= ( و (001/0p< 82/4-1/2 CI: 95 % و 2 /3OR=) برای وقوع قاعدگی کمتر از 12 سال داشتند.

نتیجه گیری: دخترانی که از الگوهای غذایی چرب و جانک فود استفاده می‌کردند نسبت به افراد دارای الگوی غذایی مطلوب شانس بیشتری برای قاعدگی زودرس دارند. استفاده از الگوی غذایی سالم می‌تواند با رخداد طبیعی قاعدگی بالای 12 سال مرتبط باشد و از وقوع قاعدگی زودرس کاسته گردد.

واژگان کلیدی: الگوهای غذایی، سن شروع قاعدگی، دختران نوجوان

واژه‌های کلیدی: الگوهای غذایی، سن شروع قاعدگی، دختران نوجوان
متن کامل [PDF 220 kb]   (1569 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1395/2/31 | پذیرش: 1395/6/28 | انتشار: 1395/12/23
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

momtazpour M, reyhani marnani M, javanmardi M. The Relationship between Major Dietary Patterns and Age of Menarche in Teenage Girls of Isfahan, Iran, 2014-2015. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2017; 12 (1) :37-46
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2225-fa.html

ممتازپور مژگان، ریحانی مارنانی میترا، جوانمردی مرضیه. ارتباط الگوهای غذایی غالب با سن شروع قاعدگی در دختران نوجوان شهر اصفهان در سال 94-1393. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1396; 12 (1) :37-46

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2225-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645